WhatsApp, Telegram ve Signal Uygulamalarının Ortak Özellikleri Neler? Hangi Uygulama Daha Güvenli?

Whatsapp Sözleşmesi ile birlikte güvenlik konusu gündemden düşmüyor. Whatsapp'a alternatif mesajlaşma uygulamaları da vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Telegram, Whatsapp ve Signal uygulamalarının ortak özellikleri ve farklılıkları neler? Gizlilik konusunda ne kadar güvenilirler?

12.01.2021-17:49 - (Son Güncelleme: 12.01.2021-17:54) WhatsApp, Telegram ve Signal Uygulamalarının Ortak Özellikleri Neler? Hangi Uygulama Daha Güvenli?

Whatsapp sözleşmesinin ardından alternatif mesajlaşma uygulamaları gündemden düşmüyor. Mesajlaşma uygulamalarından hangisi daha çok kullanıcıya sahip? Aralarındaki farklılıklar neler ve hangisi daha çok güvenli? İşte son zamanlarda gündeme gelen mesajlaşma uygulamalarıyla ilgili merak edilen detaylar...

HANGİ UYGULAMA KAÇ KİŞİ TARAFINDAN KULLANILIYOR?

Whatsapp
, aylık 2 milyardan fazla aktif kullanıcı ile dünyanın en büyük mesajlaşma hizmeti olmakla beraber, Telegram 400 milyon, Signal ise aylık 10-20 milyon aktif kullanıcıya sahip.

WHATSAPP ÖZELLİKLERİ NELER? WHATSAPP GÜVENİLİR Mİ?

Whatsapp, ihtiyacımız olan pek çok özelliği birlikte sunar. Buna göre Whatsapp'ta sesli, görüntülü, yazılı olarak dilediğiniz şekilde içerik paylaşımında bulunabilir, 256 üyeye kadar grup sohbetleri gerçekleştirebilirsiniz. 

WHATSAPP GÜVENLİ Mİ?

Whatsapp'ın son günlerde gündemden düşmeyen gizlilik politikası, uygulamanın güvenilirliği konusunda kafaları karıştırdı. Uygulama artık daha iyi reklam hedeflemesi yapabilmek için verileri Facebook uygulama ailesiyle paylaşacak. 

TELEGRAM ÖZELLİKLERİ NELER? TELEGRAM GÜVENİLİR Mİ?

Telegram uygulamasında da tıpkı Whatsapp'ta olduğu gibi mesajlar gönderebilir, gruplar kurabilirsiniz. Ancak kuracağınız grup üyeleri 20 bine kadar olabilmektedir. 

Telegram üzerinde ayrıca, kendi kendini imha eden mesajlar özelliği bulunmaktadır. Bu da cihaz üzerinde kalmasını istemediğiniz mesajlar gönderdiğinizde aranan bir özelliktir.

TELEGRAM GÜVENLİ Mİ?

Telegram'ın güvenli olup olmadığı da bir diğer merak konusu. Uygulamada uçtan uca şifreleme azdır. Bu da demek oluyor ki, Telegram düşünüldüğü kadar yüksek güvenlik sistemine sahip değildir.

SİGNAL ÖZELLİKLERİ NELER? SİGNAL GÜVENİLİR Mİ?

Signal, alternatif mesajlaşma uygulamalarından bir diğeri. Signal'de, Telegram'daki gibi kendi kendini imha eden mesajlara benzer kaybolan mesajlar ve tek seferlik görüntülenebilir bir resim gönderme gibi özelliklere sahip olursunuz.

Signal'in öne çıkan özelliklerin olan 'Note to Self' ile kendinize mesaj göndermek için grup oluşturmanıza gerek yoktur. Bu özellik Signal'de başından beri mevcuttur ve mesajlaşmalarınız esnasında dilediğiniz notları kendiniz üzerinde not alabilirsiniz. 

SİGNAL GÜVENLİ Mİ?

Signal'de mesajlarınız, sesli ve görüntülü görüşmeleriniz uçtan uca şifrelenmiştir. Signal uygulamasını şifre ile ya da biyometri ile kilitlemeniz mümkün. Bununla birlikte Signal, görüntüleri göndermeden önce yüzleri otomatik olarak bulanıklaştıran yeni bir özellik ekledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal