WhatsApp, mesajlara tepki özelliği nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır?

WhatsApp, Facebook ile Twitter gibi sosyal medya sitelerinde yer alan '' emoji ile tepki '' özelliği artık mesajlar için de kullanılabilecek. Peki WhatsApp emojiler ile tepki özelliği nedir ve nasıl kullanılır? WhatsApp 'a getirilen bu yeni özellik ne işe yarıyor? Tüm bu soruların yanıtlarını, detayları ile birlikte siz değerli okurlarımız için haberimizde konu edindi. İşte detaylar..

09.05.2022-18:30 - (Son Güncelleme: 09.05.2022-18:30) WhatsApp, mesajlara tepki özelliği nedir, ne işe yarar, nasıl kullanılır?

WhatsApp, nerede ise hemen hemen herkes tarafından kullanılan çevrimiçi mesajlaşma uygulaması ve yeni özelliği ile birlikte karşımızda. Emojiler ile tepki verme özelliği hem Facebook hem de Twitter kullanıcıları tarafından bilinen bir özellik. Öncelikle Facebook 'ta karşımıza çıkan bu yenilik diğer popüler halde olan sosyal medya platformları tarafından da takip edilerek uygulanmaya başlandı. Şimdi de sıra en çok kullanılan uygulama olan WhatsApp 'a geldi.

WhatsApp, emoji ile mesajlara tepki verme özelliğini piyasaya sürecek!

Geçen ay şirket tarafından duyurusu yapılan bu yeni özellik nihayet uygulanmaya başlayacak. Şimdiden bazı kullanıcıların telefonlarından erişmeye başladıkları bu özellik, çok yakın bir zamanda herkesin uygulamasında yerini almış olacak. Facebook kullanıcıları için de bu özelliğin nasıl çalıştığını açıklamamıza da gerek kalmadı. Çünkü, popüler olan sosyal medya uygulamasında nasıl çalışıyor ise WhatsApp 'tada aynı o şekilde çalışacak.

Gelen mesaja emoji ile tepki vermek için, öncelikle emoji bırakmak istediğiniz mesaja dokunarak 1 ya da 2 saniye kadar bekleyerek karşınıza hemen 6 adet emoji çıkıyor. Bu emojilerden herhangi bir tanesine dokunduğunuz zaman da emojinin seçmiş olduğunuz mesajın hemen alt tarafında yer aldığını göreceksiniz. Bu şekilde mesajı alıntılayarak tepki vermek yerine, doğrudan o mesaja anında tepki verebileceksiniz. Bu şekilde çok kısa bile olsa size zaman kazandırdığını da söylememiz yanlış olmaz. Ancak, tüm bunların yanı sıra çevrimiçi mesajlaşma için yeni bir kolaylık sağlamaktadır.

WhatsApp mesajlarına yeni özellik

Emoji ile mesaja tepki verme özelliği nasıl kullanılır?

Şu an için uygulama üzerinde sadece 6 adet emji kullanıma açık hale getirilecek. Aynı Facebook 'ta olduğu gibi, ifadelerin sayısı değişmeyecek. Fakat bazı emojiler Facebook 'da kullanmış olduğumuz emojilerden çok farklılar. Şirket CEO 'su olan Mark Zuckerberg, paylaşmış olduğu bir Facebook gönderisinde bu yeni özelliğin duyurusunu yaptı. Ayrıca bu gönderide hangi ifadelerin WhatsApp uygulamasına geleceğini de bizlere göstermiş oldu. Şirket, ilerleyen zamanlarda bu ifadelerin çeşitleneceğini de açıkladı. Bu çeşitlendirmeler de hem yeni emoji ifadelerini hem de daha fazla sayıda ten rengi seçeneklerinin bulunacağını içermektedir. Her şeyin gün geçtikçe hız kazanmaya başladığı teknoloji dünyasında, bu özelliği de ufak bir katkı mahiyetinde değerlendirmek yanlış olmaz.

WhatsApp mesajlarındaki yeni özellik nedir

WhatsApp uygulamasına yeni özellik daha geliyor!

Tüm bu yeni değişimlere ilave olarak, WhatsApp uygulamasına bir yenilik daha getirilecek. Dosya gönderimi yapmışsanız eğer fark etmişsinizdir ki bir limit söz konusu. Uygulama, eskiden yalnızca 100 MB 'a kadar dosya paylaşımı yapılmasına izin vermekteydi. Yapılan yeni güncelleme işleminin ardından bu limit artık 2 GB gibi büyük bir dosya gönderimine izin verecek. Sevdiğiniz kişilere WhatsApp uygulaması üzerinden dosya, video ya da fotoğraf paylaşmayı seven kişilerden biriyseniz eğer, bu limit artışında size hem çok büyük bir kolaylık sağlanacak hem de baya bir vakit tasarrufu sağlayacak.

Ayrıca tüm bu işlemlerin yanı sıra, küçük bir artış daha yapılacak. Grup sohbetlerine ekleyebileceğiniz kişi sayısı da tam iki katına çıkarılacak. Önceden 256 kişi ile sınırlı olan bu sayı, yeni güncelleme işleminin ardından tam tamına 512 kişiye çıkarılacak. Bu da okul grupları ve topluluklar gibi kullanıcıların işine çok yarayacak olan bir yenilik olacak. 

WhatsApp mesajlara tepki özelliği

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal