Whatsapp Karanlık Mod Yayınlandı! Peki Nasıl Kullanılacak?

En çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları arasında gelen WhatsApp, 2.20.30 güncellemesi ile beraber karanlık mod kullanımına geçmiş oldu. Peki WhatsApp karanlık mod nasıl kullanılır? WhatsApp karanlık mod iOS ve Android'de nasıl açılır?

04.03.2020-18:03 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-18:04)

Birçok uygulamada trend olarak başlayan karanlık mod, en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları arasında olan WhatsApp’a da sonunda geldi. Bilindiği üzere Ocak ayında Android cihazlara özelliğin beta versiyonu getirilmişti.

Son olarak 2.20.30 güncellemesi ile birlikte hem IOS hem de Android cihazlarda karanlık WhatsApp karanlık mod kullanılabilir oldu. Özelliğin Iphone ve Android cihazlarda kullanılabilmesi için tek şart bulunuyor. Eğer Iphone kullanıcısı iseniz IOS 13, Android kulanıyorsanız 9 ya da 10. sürümü kullanıyor olmalısınız.

Yukarıda belirttiğimiz işletim sistemlerinden birini kullanıyorsanız geriye yapmanız gereken tek bir şey kalıyor.

IOS 13 işletim sistemi için; Ayarlar->Ekran Parlaklığı bölümüne girerek koyu seçeneğini seçmelisiniz. Sonrasında WhatsApp otomatik olarak karanlık moda geçmiş oluyor.

Andoid 9 v 10 için ise; WhatsApp’a girdikten sonra Sohbetler bölümünde tema’yı seçin, ardından koyu seçeneğini işaretleyin.

Karanlık Mod Ne İşe Yarar?

İlk olarak karanlık mod, göz yorgunluğunu azaltıyor. Ayrıca yeni nesil telefonların birçoğunda ekran olarak OLED ya da AMOLED paneli kullanılıyor. Bu paneller koyu renkli görüntülerde pil tasarrufu sağlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal