WhatsApp çoklu görüntülü konuşma da aynı anda kaç kişi eklenebilir? Görüntülü konuşma yapmanın detayları..

Sevdiği kişiler ile görüntülü konuşup muhabbet etmek isteyen vatandaşlar, İnternet üzerinden görüntülü konuşmanın yollarını arıyor. Kolay yollardan bir tanesi'de Whatsapp uygulaması. Milyonlarca insan whatsApp uygulamasını indirerek hem mesajlaşma, hem konuşma hemde görüntülü arama yapabiliyor. Peki, WhatsApp Çoklu Görüntülü Konuşma Nasıl Yapılır ? İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar sayfamızda yer almaktadır.

30.05.2022-00:25 - (Son Güncelleme: 30.05.2022-00:25) WhatsApp çoklu görüntülü konuşma da aynı anda kaç kişi eklenebilir? Görüntülü konuşma yapmanın detayları..

Sevdiği kişiler ile görüntülü konuşup muhabbet etmek isteyen vatandaşlar, İnternet üzerinden görüntülü konuşmanın yollarını arıyor. Kolay yollardan bir tanesi'de Whatsapp uygulaması. Milyonlarca insan whatsApp uygulamasını indirerek hem mesajlaşma, hem konuşma hemde görüntülü arama yapabiliyor. 

Whatsapp

WhatsApp çoklu görüntülü konuşma nedir?

Whatsapp vatandaşlar tarafından en çok kullanılmaya devam edilen bir uygulama olarak geçmektedir. Gizlilik ilkesi haberlerinden sonra bazı kişiler güvenlik konusunda endişe etmeye başlamış olsa da, hala en çok kullanılan uygulamadır. Whatsapp'ta hem arama hem mesajlaşma hemde görüntülü görüşme yapılabilmektedir.

WhatsApp uygulamasını ilk defa kullanan kişilerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi'de görüntülü aramanın nasıl yapıldığı. Kısaca bahsedecek olursak şu şekilde özetleyebiliriz. Whatsapp'ta görüntülü konuşmayı dilerseniz tek kişiyle, dilerseniz'de toplu olarak 8 kişiyle de görüntülü olarak yapabilirsiniz. 

Görüntülü konuşma yapmanız için sabit ve İnternet hızınızın çok iyi olması gerekmektedir. Yoksa arama esnasında kopmalar veya ekranda donma yaşayabilirsiniz. Toplu bir şekilde 8 kişi ile görüşme yapacaksanız eğer, tüm katılımcılarının Whatsapp güncellemesini yapmış olması gerekmektedir. 

Whatsapp görüntülü konuşma

WhatsApp görüntülü konuşma nasıl yapılır?

Whatsapp'ta görüntülü konuşma yapmak aslında çok basit. Bu özelliği hem Android telefonlarda hemde İOS telefonlarda yapabilirsiniz. İlk önce 1. yöntemi sizlere anlatmak isteriz. İlk olarak uygulamayı telefonunuza yükleyerek açmanız gerekiyor. Ardından sohbet ekranını açmalısınız. Daha sonra görüntülü arama yapmak istediğiniz kişinin sohbetini açtıktan sonra sağ üst köşesinde bulunan kamera simgesine dokunmanız gerekmektedir. Görüntülü arama başlayınca, karşı tarafta isteğinizi kabul ettiği an görüşmeye başlamış olacaksınız.

Bir diğer yöntem ise, uygulamayı açarak sağ üst tarafta yer alan Aramalar sekmesine dokunmak. Bu yerde önceden arama yapmış olduğunuz kişiler yer almaktadır. Bulunan kişilerin sağ tarafında kamera simgesi bulunuyorsa tıklayarak yeni bir arama başlata bilirsiniz. Ama listenizde istediğiniz kişi bulunmuyorsa eğer, sağ alt köşedeki yer alan telefon simgesine dokunarak kişi listenizi görebilirsiniz. İstediğiniz kişiyi arayarak hemen hızlı arama yapabilme imkanına ulaşabilirsiniz.

Whatsapp görüntülü konuşma

Whatsapp'ta gelen görüntülü arama nasıl açılır?

WhatsApp uygulamasını kullanırken arkadaş listenizden birisi sizi aradığı zaman nasıl kabul edeceksiniz ona kısaca değinelim. Gelen arama karşısında ilk önce cevaplamak için kamera simgesini yukarı kaydırmanız gerekir. Eğer gelen aramayı açmak istemiyorsanız kırmızı telefon simgesini yukarı kaydırmanız lazım. Bir diğer seçenekte metin simgesine dokunarak aramayı reddedebilirsiniz ve şablonlarda ki kısa mesajla açıklamada bulunabilirsiniz. 

whatsapp

Whatsapp'ta çoklu görüşme nasıl yapılır?

Çoklu görüşme yapmak için, 3 yöntem bulunmaktadır. 1. yöntem şu şekildedir. 

Bireysel görüşme esnasında, arkadaş ekleyerek çoklu görüşmeye döndürebilirsiniz. Kişisel olarak görüntülüme başlattıktan sonra, sağ üst tarafta yer alan katılımcı ekle simgesine tıklayarak, görüntüye eklemek istediğin kişiyi bularak dokununuz. Dokunmanın ardından ekle uyarısı çıkacaktır. Ona tıklayınca katılımcıya uyarı gidecek ve karşı taraf kabul ettikten sonra görüntülü konuşmaya dahil olmuş olacak. Eğer bir kişi daha eklemek isterseniz tekrar aynı yöntemi uygulamanız yeterlidir.

2. yöntem ise grup araması yapmak. Eğer whatsapp'ta bir grubun bulunuyorsa ve sayısı 8 kişiyi geçmiyorsa toplu görüntülü arama gerçekleştirebilirsin. Buda çok basit bir yöntemle yapılabilir. Gruba girerek sağ üst köşede bulunan kamera simgesine dokunup aramayı başlatabilirsiniz.

3. yöntem ise arama sekmesinden görüntü göndermek. Uygulamayı açtıktan sonra arama sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra sağ üst kısımda yer alan telefon simgesine tıklayarak yeni grup aramasına tıklamanız yeterlidir. Daha sonra kişiler listesine bakarak gruba kimi eklemek isterseniz seçebilirsiniz. Ardından sağ üst kısımda bulunan kamera simgesine tıklayarak aramayı başlatıp keyifli konuşmalar geçirebilirsiniz.

Bir diğer merak edilen konular arasında Whatsapp web görüntülü aramanın nasıl yapılacağı. Bu özellik henüz tüm kullanıcılara sunulmamış durumda. Yakın zaman içinde bu özelliği herkes kullanmış olacak ve sayfanın üst kısmında kamera simgesi olarak görmüş olacaksınız.

Nilay Kızıldemir
nilaykzldmr@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal