15.05.2020-17:19 (Son Güncelleme:19.04.2024-06:44)


1

Her mevsim yetişen enfes bir sebze olan pırasa, insan sağlığına inanılmaz etkiler katar. Hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketebileceğiniz pırasa, sapından yaprağına kadar oldukça faydalı bir besindir. Sizin için pırasanın bilinmeyen faydalarını bir araya getirdik. Peki, pırasanın faydaları nelerdir? İşte detaylar…



2

Vücuttaki Toksinleri Atıyor

Vücuttaki Toksinleri Atıyor

Vücutta biriken zararlı toksinler eklemlerde birikerek iltihaplanmaya yol açıyor. Bu da vücutta ağrılar oluşmasına neden oluyor. Tam bu noktada pırasa devreye giriyor. Pırasa, vücuttaki tüm toksinleri atarak iltihaplı hücrelerin temizlenmesini sağlar.



3

Antiseptik Özelliği Bulunmaktadır

Antiseptik Özelliği Bulunmaktadır

Antiseptik özelliği bulunan pırasa, hastalıklara karşı kalkan görevi görür. Kış aylarında yaşanan sağlık sorunlarının azaltılmasına yardımcı olur.



4

Depresyon ve Yorgunluğu Ortadan Kaldırıyor

Depresyon ve Yorgunluğu Ortadan Kaldırıyor

İçeriğinde bulunan folik asit sayesinde sindirim sisteminde meydana gelen bozulmaları düzenleyerek stres, depresyon ve yorgunluk gibi rahatsızlıkların yaşanmasını engeller. Beyin hafızasını güçlendirerek konsantrasyonun artmasını sağlar. Folik asit maddesi özellikle hamilelik ve gelişim çağındaki çocuklar için gerekli olan önemli bir maddedir.



5

Uykusuzluğa İyi Geliyor

Uykusuzluğa İyi Geliyor

Ayrıca pırasa, uykusuzluk sorunu çekenler için de oldukça faydalı bir besinidir. İçerisinde bulunan mineraller sayesinde beynin uyuşmasını sağlayarak uyku haline girmesini sağlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR