Vücuttaki Ödemi Atan Mucizevi Besinler

Hafif ve rahat bir vücuda sahip olmak için ödem ve şişliği gideren bazı besinleri tüketmek gerekir. Maydanoz, su, yoğurt ve salatalık gibi besinlerin dışında vücuttan ödemi atan mucizevi besinleri sizin için bir araya getirdik. İşte vücuttan ödem atan mucizevi besinler…

24.02.2020-12:17 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-11:10) Vücuttaki Ödemi Atan Mucizevi Besinler

Özellikle adet dönemi, menopoz, fazla kilo, yetersiz su içmek, fazla karbonhidrat tüketimi ve aşırı egzersiz de ödemin nedenleri arasında yer alır. Rahat ve hafif hissetmek psikolojik açıdan da güçlü bir motivasyon sağlar. Bazı besinler bu hafifliği sağlayıp, ödem ve şişkinliği giderebilmektedir. İşte o besinler…

EV YOĞURDU

Marketlerden hazır olarak satın almak yerine evde kendi yapacağınız yoğurt, prebiyotik etkisiyle doğal bir ödem söktürücüdür. Özellikle şişkinliklerin yok olmasında oldukça etkilidir.

KAYISI

Potasyum açısından zengin olan kayısı, vücut sıvılarının dengesini korumada yardımcı olarak, ödeme karşı etkilidir. Günde 3-4 adet kayısı tüketmek vücuttaki ödemin atılmasını sağlar.

YABAN MERSİNİ

A,B,C vitaminleri açısından yüksek ölçüde lif içeren yaban mersini, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve bu sayede kabızlığı önler. Sindirimi hızlandırdığı için ödemin atılmasında da oldukça etkilidir.

BİBERİYE

Eğer herhangi bir sağlık probleminiz yoksa biberiye, ısırgan otu, kira sapı gibi bitkilerin çayını tüketmenizde yarar vardır. Bu tip çaylar ödemin atılmasında oldukça etkilidir. Biberiyenin içinde bulunan maddeler kan dolaşımının hızlanmasına ve ödemin atılmasını sağlar.

NAR YA DA NAR SUYU

Taze nardan elde edilen nar suyu, ödem attırıcı etkiye sahip olmaktadır. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise kanınızdaki şeker oranıdır. Şeker hastalarının mutlaka doktora danışarak hangi oranda tüketmesi gerektiğini bilmesi gerekir.

YULAF

Yulaf, içinde bulunan beta glukan sayesinde bağırsak hareketlerinin artmasına ve sindirimin hızlanmasına yardımcı olur. Bu sayede vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Sütle pişirerek, yoğurdun içine eklenerek ya da kurabiyelerde kullanarak tüketebilirsiniz.

ANANAS

Doğal detoks olarak da adlandırabileceğimiz ananası her mevsim bulabilmeniz mümkün. Ananası parçalara bölüp su haline getirip içebilirsiniz.

TURP

Turp yüksek oranda potasyum ve folat içeren doğal besinler arasında yer alan turp, haftada 1-2 kez tüketildiğinde ödemin atılmasına büyük oranda katkı sağlıyor. Ancak gaz problemine neden olabileceği için haşlayarak yemek veya suyunu içmek daha faydalı olacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal