Voxel coin nedir? Voxies coin projesi ve yol haritası

Coin dünyasına duyulan ilgi her geçen gün artarken, coin çeşitliliği de bu artışa paralel gidiyor. Birçok yerde ödeme birimi olarak kullanılan coinler, hayatın her alanında kendisini gösteriyor. Günümüzde adından sıkça söz ettiren coinlerden biri de VOXEL coin. Voxie Tactics oyununda kullanılan yerel para birimi olan VOXEL coin merak konusu oldu. Birçok kişi VOXEL coin nedir? Sorusuna yanıt aramaya başladı.

02.04.2022-19:44 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-19:44) Voxel coin nedir? Voxies coin projesi ve yol haritası

Kripto para dünyasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Bazı ülkeler kripto paraları resmi para birimi yaparken bazı firmalar da kripto paralar üzerinde ödeme alıyor. Kripto paralar ve coin varlıkları her geçen gün hayatımıza daha derinden işliyor. Hal böyleyken, Voxies (VOXEL) coin de adından söz ettirmeye başladı.

VOXEL Coin nedir?

Blockchain üzerine inşa edilen Voxie Tactics isimli 3D taktik ve RPG oyununda yerel para birimi olarak Voxies yani VOXEL coin kullanılır. Ücretsiz olarak oynanan bu oyunda oyuncular; zırh, silah ve diğer savaş malzemelerini satın alabilmektedir. Oyuncular VOXEL coin kullanarak bu satın alma işlemlerini gerçekleştirecektir. VOXEL coin, oyuncular tarafından oyun içerisinde kazanılarak elde edilebileceği gibi borsalarda satılıp, satın alınabilecek bir kripto para varlığıdır.

Bu oyun henüz demo aşamasındadır. İsteyenler ücretsiz olarak indirerek oyunu oynayabilme imkanına sahiptir. Oyun, Ethereum blok zinciri üzerine inşa edilen bir projenin deneme sürümüdür. Nostaljik konuları olan ve demo aşamasında olan proje, 0.2 dolardan Binance borsası üzerinden satışa sunuldu. Satışa sunulan coine ilgi yoğun oldu.

Voxie, Voxel coin projesi için geliştirilen bir oyundur ve oyuncular VOXEL coinleri ile oyun içerisinde alışveriş yapabilirler. Oyun dışında borsalarda da alınıp satılan VOXEL, Voxie Tactics oyununun para birimi olarak oyundaki tüm malzemelerin alışverişinde kullanılabilir. Oyunda yer almak isteyenler için daha önceden herhangi bir kripto para borsasında birikim elde etmiş olma şartı yoktur. Oyun içerisinde oyunculardan VOXEL coin kazanmaları için Voxie NFT’leri satıl almaları da istenmez. Tamamen ücretsiz oynanabilen bir oyun olduğu için kullanıcılar tarafından oyuna yoğun ilgi gösterilmiştir.

VOXEL Coin

Voxies Oyunu

Voxie Tactics, Retro oyun teması bulunan taktik rol yapma oyunudur. 1990’lar ve 2000’lerde oynanan taktik oyunlarından ilham alınarak geliştirilmiştir. Oyunda keşif ve savaş olarak iki ana mod bulunur. Oyuncular keşif modunda, Voxie oyun evrenini hikaye temelli olarak rahatlıkla keşfeder. Oyun oyunculara, oyundaki alanları keşfederken birçok farklı maceraya atılma imkanı sağlar. Oyunda ilerleyen oyuncu, keşfedilmeyi bekleyen gizli sürprizler ve çözülmesi gereken problemler olduğunu fark eder. Keşif modunda oyuncular, karakterler ve yaratıklar başta olmak üzere oyundaki farklı hedefleri keşfetmelerine imkan tanır. Voxie Tactics oyununda keşif moduna güncellemeler yapılarak etki alanı arttırılıyor. Çimenli Tepeler, Çöl, Karlı Tundra, Bataklıklar ve Volkanik Dağlar gibi pek çok temanın da keşfet moduna eklenmesi bekleniyor.

Oyuncular Voxie Tactics’te savaş modunda; düşmanla savaşmak, bir hedefe ulaşmak, belli turlarda hayatta kalmak gibi her savaş alanında farklı görevlerle karşı karşıya kalır. Oyuncular, görevleri tamamlayıp hedefe ulaştığında savaş biter ve ödüller kazanılır.

Voxie Tactics oyununda HAREKET, EYLEM ve EQUİP olmak üzere üç farklı eylem tipi vardır. Hareket eylemi, gelişmiş savaşlar için kullanılır. Oyuncular Hareket ile savaş alanı haritalarında gezinmek ve kendi konumlarını belirlemek için kullanır. Eylem, savaşta oyuncuya avantaj sağlayacak bir yetenek veya büyü gücü verir. Son eylem olan Equip ise, oyuncuya savaş devam ederken zırhını veya silahını değiştirmek için gereken hamleyi sağlar.

Gelecekte VOXEL Coin

2021 yılı oynayarak kazanılan oyunların yılı oldu. Bu tür oyunların başında Axie Infinity (AXS) gelirken; Alien Worlds ve Crypto Blades gibi pek çok oyun hem kripto para piyasasına hem de oyun piyasasına hakim oldu. Axie Infinity’nin tokeni AXS’nin fiyatı yakaladığı büyük başarıyla birlikte 160 doları aştı. Dünya genelinde oyuncuların sevdikleri türler dikkate alınarak geliştirilen taktik oyunu Voxie Tactics’in de geleceğinin parlak olduğu düşünülüyor. 0.2 dolar ile açılışını yapan VOXEL coin, Binance borsasında yapılacak resmi lansmanının ardından kısa sürede 10 dolar ve üzerine çıkabileceği değerlendiriliyor. Öte yandan, Ethereum 2.0 yükseltmesiyle birlikte ETH blok zincirinde oluşturulan tüm coinlere trafik akışı sağlanacağı da belirtiliyor. Ayrıca bu hamle ile gas fee ücretlerinin de düşmesi söz konusu.  VOXEL bir ERC-20 tabanlı bir token olduğu için de düşük gas fee ücretlerinin coin fiyatı üzerinde iyi bir etki yaratacağı söylenebilir. Oynayarak kazandıran birçok oyun NFT ile harmanlandı ve kripto para projeleri bu durumdan iyi etkilendi. NFT pazarının toplam büyüklüğünün 7 milyar dolar olduğu da göz ardı edilmemeli. Kripto para piyasası uzmanlarının değerlendirmeleri göz önüne alındığında VOXEL coinin geleceğinin parlak olduğu sonucu çıkarılabilir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal