Volvo, Araçlarına Maksimum 180 Kilometre Hız Sınırı Getiriyor

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, devrim gibi bir karar verdi. Firmadan yapılan açıklamada, 2021 model araçlarda "saatte maksimum 180 kilometre" hız limiti uygulamasına geçilecek. Firmanın 2020 Vizyon'u kapsamında alınan kararın hedefi, trafikte yaralanma ve ölümleri düşürmek.

05.03.2019-09:24 - (Son Güncelleme: 05.03.2019-09:13) Volvo, Araçlarına Maksimum 180 Kilometre Hız Sınırı Getiriyor

Volvo, gelecek seneden itibaren tüm araçlarda hız sınırını trafikteki yaralanma ve ölümleri düşürmek için "saatte 180 kilometre" ile kısıtlayacağını söyledi.

Firmadan yapılan açıklamada, 2021 model araçlar da "saatte maksimum 180 kilometre" hız limiti uygulamasına geçilecek. Firmanın 2020 Vizyon'u kapsamında alınan kararın hedefi, trafikte yaralanma ve ölümleri düşürmek.

OTOMATİK HIZ KISITLAMASI ÜZERİNDE ÇALIŞIYORLAR

Bunun için hız kontrol ve sanal çevreleme teknolojisini kullanacak olan firma, aynı zamanda hastane ve okul bölgesinde otomatik olarak hız kısıtlaması üstünde de çalışacak.

"ÖNCÜ OLMAMIZ GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ"

Açıklamada fikirlerine yer verilen Volvo'nun üst yöneticisi (CEO) Hakan Samuelsson, otomobil üreticilerinin, hız yapma ve sarhoş olarak araç kullanma gibi sorumsuz hareketlerle başa çıkmak için teknoloji kullanma hakkı ya da sorumlulukları olup olmadığı hakkında bir tartışma başlamak istediklerini söyledi. Samuelsson, "Bu hususta kesin bir yanıtımız yok, fakat öncü olmamız gerektiğine inanıyoruz." sözlerini kullandı.

Çinli otomotiv devi Zhejiang Geely Holding, Volvo Car Group'u 2010'de 1,8 milyar dolara ABD merkezli otomobil üreticisi Ford'dan satın almıştı.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal