Volovan Nasıl Yapılır? Volovan Tarifi

Milföy ile çıtır çıtır, enfes bir et yemeği yapabilirsiniz! Tadı hafızalara kazınacak olan bu yemeğe herkes bayılacak. Peki volovan nasıl yapılır? İşte enfes milföy çanağında sebzeli et (volovan) tarifi...

09.11.2020-13:27 - (Son Güncelleme: 09.11.2020-13:28) Volovan Nasıl Yapılır? Volovan Tarifi

Enfes tadı ve çıtır hamuru ile herkesin hayran kalacağı bu tarife bir şans vermelisiniz. Bol malzemesiyle hafızalara kazınacak bu yemeği kolayca yapabilirsiniz. İşte volovan tarifi...

MALZEMELER

250 gram bonfile

1 çay bardağı bezelye

1 adet büyük boy soğan

1 adet küçük boy havuç

8-10 adet milföy hamuru

1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

YAPILIŞI

Öncelikle etleri küçük biçimde doğrayın. Doğradığınız etleri tencereye koyun ve üstüne 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, kapağını kapatıp, yüksek ateşte ısıtın. Ardından düşük ateşe koyun, kendi suyunu salmasını ve yumuşak kıvam almasını bekleyin. Eğer suyunu çok fazla çekerse, biraz kaynamış su eklenebilir.

Ayrı bir tencereye bezelye ve küp biçiminde doğradığınız havucu koyun ya da buharda yumuşayana kadar pişirin. Milföy hamurlarını çanak biçimine getirin ve önceden ısıttığınız 200 derece fırında 20 dakika kabarıp kızarana kadar ısıtın. İsterseniz çevresine yumurta sarısı da sürebilirsiniz.

Etler iyice yumuşayınca küp biçiminde doğradığınız soğan ve baharatları ilave edip kavurun. Soğan da suyunu çekince, haşladığınız bezelye-havuç ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun, ardından ocaktan alın. Pişirdiğiniz milföy hamurlarının içini harç ile doldurun, üstüne rendelediğiniz kaşarları koyup, fırını ızgara ayarında açın. Afiyet olsun.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal