Vladimir Zelenskiy Yedek Askerleri Hizmete Çağıran Yasayı Onayladı

Seferberlik ilanı olmaksızın yedek statüdeki askerleri göreve çağırmaya fırsat veren yasayı Vladimir Zelenskiy, imzaladı.

21.04.2021-13:20 - (Son Güncelleme: 21.04.2021-13:20) Vladimir Zelenskiy Yedek Askerleri Hizmete Çağıran Yasayı Onayladı

Geçtiğimiz ayın sonunda parlamento tarafından söz konusu yasa, onaylanmıştı. 

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı'ndan tarafınca yapılan açıklamada, ''Bu sayede askeri birliklerin hızlı bir şekilde yedek kuvvetlerle donatımı mümkün kılınacak ve saldırı anında birliklerin savaşma kapasitesi artırılacak.'' diye belirtildi. 

RUSYA - UKRAYNA HATTINDA TANSİYON DÜŞMEK BİLMİYOR 

30 Mart'ta mecliste yaptığı konuşmada Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, Rus Silahlı Kuvvetlerinin askeri tatbikat bahanesi ile Ukrayna sınırları yakınlarına birlik sevkiyatı yaptığını belirtmişti. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya'nın kendi toprakları içerisinde silahlı kuvvetlerini kendi takdirine bağlı olarak hareket ettirdiğini ve bunun hiç kimse için tehdit içermediğini belirtmişti. 

Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesinde, sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Kiev yönetimi arasında 2014 tarihinden bu yana çatışmalar sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal