Visual Studio Code Kullanıcılarını Sevindirecek Gelişme!

Popüler yazılım geliştirme araçlarından Visual Studio Code için yeni bir güncelleme yayınlandı. 1.54 sürüm numaralı güncellemeyle birlikte uygulamaya Apple Silicon M1 desteği eklendi.

06.03.2021-10:50 - (Son Güncelleme: 06.03.2021-10:50) Visual Studio Code Kullanıcılarını Sevindirecek Gelişme!

VS Code şimdiye kadar Apple’ın M1 işlemcili Mac’lerinde Rosetta 2 emülatörü vasıtasıyla çalışıyordu. Bu durum, uygulamada hatırı sayılır miktarda performans kaybı oluşmasına neden oluyordu. Microsoft’un uygulamaya Apple M1 desteği eklemesi sayesinde bu sorun ortadan kalkmış oldu. 

Visual Studio Code, Apple M1 Desteğine Kavuştu.

Microsoft, Visual Studio Code için yayınladığı yeni güncellemeyi şu ifadelerle duyurdu: 'İlk kararlı Apple Silicon sürümümüzü duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. M1 yongalarına sahip Mac kullanıcıları artık VS Code’u Rosetta ile öykünme yapmadan kullanabilirler. Kullanıcılar böylece VS Code çalıştırırken daha iyi performans ve daha uzun pil ömrüne sahip olacaklar. MacOS için VS Code’un varsayılan indirme dosyası, artık tüm Mac’lerde yerel olarak çalışan evrensel bir derlemedir. İndirmeler sayfasında, Universal paketine kıyasla daha küçük indirmeler olan Intel veya Apple Silicon için mimariye özgü yapılara daha fazla bağlantı bulabilirsiniz.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal