Çay saatlerinde nefis bir tat arıyorsanız eğer bu tatlıyı kesinlikle denemelisiniz. Yapımı oldukça kolay olan bu tatlı damaklarımızda güzel bir tat bırakıyor. Vişne sevmeyenler limon aromalı veya Antep fıstıklıda tercih edebilir. Tadına doyum olmayan mekik tatlısının yapımına geçelim. Şimdiden afiyet olsun!
Bu tarifle yaklaşık 1 tepsi çıkacak.
hazırlama süresi :20 dakika
pişirme süresi : 25 dakika
- Oda sıcaklığında 125 gr tereyağı
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- yarım su bardağı toz badem
- 1 kapat şekerli vanilin
- 1 kase dondurulmuş vişne
Fırını önceden 170 derece ayarlayın
Geniş bir kapta tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştırın
Karıştırdıktan sonra yumurtaları tek tek içerisine atıp karıştırmaya devam edin. Karışım iyice karışınca geri kalan kuru malzemeleri içine dökün. Homojen bir kıvam elde edin. Vişneleri süzdürün. Mekik kalıplarına hazırladığınız harcı dökün üzerine de vişnelerden ekleyin. Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına verin. Hafif altın rengi alana kadar yaklaşık 20 dk pişirin. Sürekli kontrol edin. Pişen vişneli mekikleri fırından tezgaha alın oda sıcaklığında bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.