Vinicius Junior gözyaşlarını tutamadı: Bazı kafaları değiştirmem gerek

Real Madrid'in yıldızı Vinicius Junior, İspanya ile yapacakları hazırlık maçı öncesi ırkçılık olayları hakkında konuştu. Bazı insanların kafalarının değişmesi gerektiğini söyleyen Vinicius, konu hakkında konuşurken de gözyaşlarını tutamadı. İşte detaylar...

25.03.2024-21:19 - (Son Güncelleme: 25.03.2024-21:36)

Real Madrid’in Brezilyalı süperstarı Vinicius Junior, Santiago Bernabeu Stadı'nda yarın oynanacak İspanya-Brezilya dostluk maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

“Bazı kafaları değiştirmek gerek”

Sözlerinin başında ırkçılıkla mücadelenin öneminden bahseden Vinicius "Maalesef burada (İspanya'da) her maçta bu olaylar oluyor ve her suç duyurusu bana kendimi daha kötü hissettiriyor. Dünyadaki her siyah gibi. Üzücü bir şey. Ama oluyor. Sadece İspanya'da değil tüm dünyada böyle. Babama da benzer şeyler oluyordu. Siyahtan önce ilk beyaz birini seçiyorlardı. Bunun farkındayım. Gelecekte başkaları da aynı sorunu yaşamasın diye mücadele ediyorum. UEFA, FIFA, Conmebol (Güney Amerika Futbol Federasyonları Birliği), CBF (Brezilya Futbol Federasyonu), her yerden yardım istedim. İspanya'nın ırkçı bir ülke olmadığından eminim ama çok fazla ırkçı var ve bunların çoğu stadyumlarda. Bazı kafaları değiştirmek gerek çünkü ırkçılığın ne olduğunu bilmiyorlar. 23 yaşındayım ve İspanyolların bir çoğuna ırkçılığın ne olduğunu öğretmem gerek. Beni rahatsız eden olaylar, ailemi de çok üzüyor. Taraftarlar, ben sahada kötü oynayayım diye ten rengim üzerinden bana hakaret ediyorlar. Bana başka şeyler söylesinler, onlara bir şey demem" cümlelerini kullandı.

“Muhammed Ali örnek biriydi”

Ünlü boksör Muhammed Ali’yi örnek gösteren Vinicius "Artık ırkçılık üzerine daha fazla şey biliyorum. Araştırdım. Muhammed Ali örnek biriydi ve ben de Brezilyalılar adına konuşuyorum. Çünkü çoğunluğu beni destekliyor. Bu konuyla ilgili gelen soruları artık bir saldırı olarak görmüyorum ve verilmesi gereken cevabı veriyorum" dedi. Öte yandan Vinicius Junior, ırkçılıkla ilgili konuşurken gözyaşlarına hakim olamadı.

(AA)


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal