Vezir Alemşah kimdir? Vezir Alemşah'ı tarihte kimdir, ne zaman öldü? Vezir Alemşah'ı oynayan Taner Turan hakkında bilgiler

Ekranların sevilen dizilerinden 'Kuruluş Osman'da Vezir Alemşah’ın tarihte kim olduğu ve ne zaman öldüğü izleyiciler arasında araştırılmaya başlandı. Başarılı oyuncu Taner Turan’ın oynadığı Vezir Alemşah'ın hayat hikayesinin araştırılmasının yanı sıra Vezir Alemşah'ı oynayan Taner Turan hakkında bilgiler de merak ediliyor.

15.03.2022-00:29 - (Son Güncelleme: 15.03.2022-00:30) Vezir Alemşah kimdir? Vezir Alemşah'ı tarihte kimdir, ne zaman öldü? Vezir Alemşah'ı oynayan Taner Turan hakkında bilgiler

Ekranların en çok izlenilen dizileri arasında yer alan 'Kuruluş Osman'ın kadrosu sın günlerde en çok merak edilenler arasında yerini aldı. Özellikle dizide Vezir Alemşah karakteri dikkat çekerken başarılı oyuncu Taner Turan'ın hayat verdiği Selçuklu Veziri Alemşah tarihte kimdir, ne zaman öldü? şeklindeki soruyla hakkındaki bilgiler sorgulanıyor. 

Dizinin sıkı takipçileri aynı zamanda karaktere başarıyla hayat veren Taner Turan'ın hayatını ve kariyerini de araştırırken Taner Turan kim olduğunu ve Vezir Alemşah'ı oynayan Taner Turan hakkında tüm bilgileri sizler için derledik.

Vezir Alemşah kimdir?

Vezir Alemşah kimdir?

Selçuklu Veziri Alemşah, Selçuklu Devleti'nde bir dönem vezirlik yapmıştı. Hakkında çok fazla tarihi bilgi bulunmayan Vezir Alemşah'ın günümüzde Sivrihisar'da XIV. yüzyıla ait bir kümbeti bulunuyor.

Vezir Alemşah'ı oynayan Taner Turan hakkında bilgiler, Taner Turan kimdir?

Vezir Alemşah karakterine hayat veren başarılı oyuncu Taner Turan, 17 Aralık 1969 yılında Erzurum'da dünyaya gelmiştir. İlk ve ortaokul eğitimini İzmit'te tamamlayan Turam, Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur. Sahne sanatları bölümünü bitirdikten sonra 8 yıl Sivas Devlet Tiyatrosu'nda çalışan Taner Turan, ayrıca 2018 yılına kadar da Bursa Devlet Tiyatrosu'nda oynadı.

Taner Turan kimdir?

2000 yılında ekranlara geçen Taner Turan, 'Dikkat Bebek Var' dizisinde oynadı. Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz başta olmak üzere Muhteşem Yüzyıl ve Ezel gibi bir çok yapımda rol alan Taner Turan, Nebahat Nalan Höke ile mutlu bir evliliği vardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal