Vergisiz telefon, evlilik kredisi ve memur zammı... Başkan Erdoğan'dan kabine sonrası açıklamalar!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 5 Eylül 2023 tarihinde toplandı. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu.

06.09.2023-10:14 - (Son Güncelleme: 06.09.2023-10:31) Vergisiz telefon, evlilik kredisi ve memur zammı... Başkan Erdoğan'dan kabine sonrası açıklamalar!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, yüksek öğretimde okuyan öğrencilere taahhüt edilen 10 GB internet ve cep telefonu desteğinin hayata geçirileceğini belirterek, "Bu destekten, 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla lisans, ön lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim gören öğrencilerimiz faydalanacaktır. Destek, öğrencilerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmelerine katkı sağlayacaktır" dedi.

Memur, işçi ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranları belirlendi

Başkan Erdoğan, memur, işçi ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranlarının da belirlendiğini belirterek, "Memur ve memur emeklilerine yüzde 41,28, işçi ve emekli esnafımızın aylıklarına yüzde 41,69 zam yapacağız. Bu artışlar, Temmuz ayı maaşlarına yansıtılacaktır" dedi.

2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıkları gözden geçirildi

Başkan Erdoğan, 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıklarının gözden geçirildiğini belirterek, "Yeni eğitim öğretim yılı için 49 bin yeni öğretmen ataması yaptık. Ayrıca, 1 milyon tablet bilgisayarın dağıtımı için çalışmalara başladık. Bu tablet bilgisayarlar, öğrencilerimizin eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütmelerine katkı sağlayacaktır" dedi.

2023 Yılı Orta Vadeli Program'ı hazırlandı

Başkan  Erdoğan, 2023 Yılı Orta Vadeli Program'ının hazırlandığını belirterek, "Bu program, ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasını hedefliyor. Programda, önümüzdeki 3 yıllık dönemde atacağımız adımları belirledik" dedi. Başkan Erdoğan, konuşmasının sonunda, tüm vatandaşlara hayırlı olsun dileklerini iletti.

Ceyda Bıyıklıoğlu
ceydabiyiklioglu@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal