Verdiği Sözleri Tutamadı! Mansur Yavaş'ın Metro Hattı Vaadi İki Yıldır Havada Kaldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, verdiği sözleri tutamadı. Seçim öncesi 58,4 kilometre metro hattı vaadi veren Yavaş, Ancak bir metre bile yol alınamadı!

06.06.2021-16:56 - (Son Güncelleme: 06.06.2021-17:37) Verdiği Sözleri Tutamadı! Mansur Yavaş'ın Metro Hattı Vaadi İki Yıldır Havada Kaldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, verdiği sözleri tutmada çok yavaş ilerliyor.  Seçimler öncesi 58,4 kilometre metro hattı sözü vermesine rağmen görevde olduğu sürede bir metre bile yol alamadı! Bunun üzerine Mansur Yavaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın metro yapılmasına onaylamadığını söyledi. Ancak bu iddia asılsız çıktı. Yavaş'ın; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın oluruna rağmen hiçbir metro hattı inşaatına başladığı belirlendi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan sadece Ankaray hattını Söğütözü ve Natoyolu yönlerinde uzatma talebinde bulunması ancak söz konusu hattı da yapmaması dikkat çekiyor. 

MANSUR YAVAŞ, METRO HATTI TALEP ETTİ

 Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin; 30 Ocak 2020 tarihinde Ankaray hattının Söğütözü'nden ODTÜ'ye ve Dikimevi'nden-Natoyolu'na kadar uzatılmasına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na talepte bulunduğu öğrenildi. BAKANLIK; ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN TALEBİNE ONAY VERDİ Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nün; 9 Mart 2020 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin talebine olumlu yanıt verdiği bildirildi. Söz konusu yazıda; "Dikimevi-Natoyolu hattının etüt proje ve yapımının, AŞTİ-Söğütözü arasının eksik kalan sinyalizasyon işinin ve ileride gerekmesi halinde ikmal edebilecek Söğütözü-ODTÜ uzatma etüdünün tarafınızca gerçekleşmesi uygundur" denildi. 

YAVAŞ; 2 SENE 3 AY GEÇMESİNE RAĞMEN BİR METRE METRO HATTI YAPMADI 

Mansur Yavaş; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın söz konusu yazısına rağmen 1 Nisan 2021 tarihinde bir özel televizyon programında bakanlığın kendilerine izin vermediğini iddia etti. Mansur Yavaş, seçimden önce "58 kilometre metroyu planlıyoruz" şeklindeki açıklamasına rağmen ancak 7.4 kilometrelik hattın proje ihalesini 2021 yılının başında gerçekleştirdi. Yavaş, aradan 2 sene 3 ay geçmesine rağmen bir metre metro hattı yapmaması dikkat çekiyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal