Venezuela'da Elektrik Kesintisinden Dolayı Okullar ve İş Yerleri Tatile Girdi

Venezuela başkenti Caracas ve ülkenin diğer büyük şehirleri ana hidroelektrik santralinde gerçekleşen bir sorun nedeniyle iki gündür elektriksiz.

08.03.2019-16:37 - (Son Güncelleme: 08.03.2019-16:38) Venezuela'da Elektrik Kesintisinden Dolayı Okullar ve İş Yerleri Tatile Girdi

İki gündür elektrik sağlanamayan ülkede Cuma günü okulların bir süreliğine kapatılması ve çalışma saatlerinin değiştirilmesi kararı alındı.

Venezüella’da Perşembe öğleden sonra Guri baraj tesisinde gerçekleşen sorunlardan dolayı yaşanan elektrik kesintisi telefon şebekelerini ve Caracas’taki metro hizmetini olumsuz etkiledi.

Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro “Ülkedeki elektrik hizmetinin geri kazanılması çabalarını kolaylaştırmak amacıyla bugün okulları ve çalışma saatlerini askıya aldık. ” açıklamasında bulundu.

SABOTAJ İDDİASI

Perşembe günü, Elektrik ve Enerji Bakanı Luis Motta Domínguez, hidroelektrik santralindeki yaşanan sorunları muhalefet tarafından yapılan bir “sabotaj” olarak niteledi.

Beş yıllık ciddi bir durgunluk ve kamu hizmetlerinin kalitesini düşüren aşırı enflasyona maruz kalan OPEC üyeliği bulunan Venezuela’da elektrik kesintileri sıklaştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal