Vatandaşlara 23 Nisan müjdesi: 23 Nisan’da İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplu taşıma ücretsiz mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 2024 yılında yarın kutlanacak. Ülke genelinde kutlanacak olan 23 Nisan’da İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki 23 Nisan’da İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplu taşıma ücretsiz mi? İşte detaylar…

22.04.2024-11:05 - (Son Güncelleme: 22.04.2024-11:05)

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağı konusunda araştırmalar devam ediyor. Her yıl toplu taşımanın ücretsiz olduğu 23 Nisan’ın 2024 yılında da bedava olup olmayacağını bilmek isteyenler arama motorlarını meşgul etmeyi sürdürüyor.

23 Nisan’da İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplu taşıma ücretsiz mi?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemiz genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bu özel günde, geçmiş tatillerde olduğu gibi, ücretsiz toplu taşıma hizmeti sunulacak. İstanbul, Ankara ve İzmir için yapılan 23 Nisan açıklamaları şu şekilde:

İETT

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda kişiselleştirilmiş İstanbulkart'ınızla ücretsiz seyahat edebilirsiniz.

Otobüs seferleri Cumartesi tarifesi ile Metrobüs seferleri hafta İçi tarifesi ile çalışacaktır.

Adalar hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 121CS Sultanahmet-Çamlıca Tepesi hatları, 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP hatlarımızda ücretsiz uygulaması geçerli değildir.’’

Vatandaşlara 23 Nisan müjdesi: 23 Nisan’da İstanbul, Ankara ve İzmir’de toplu taşıma ücretsiz mi?

EGO Genel Müdürlüğü

Ankara'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda EGO Genel Müdürlüğü'ne ait toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek. Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin dini ve milli bayram günlerinde sabah saat 06.00'dan gece saat 24.00'e kadar EGO'ya ait otobüs, raylı sistemler ve teleferik gibi toplu taşıma hizmetlerinin ücretsiz olacağı belirtildi. Vatandaşlar, 23 Nisan'da bu hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanabilecekler.

Ücretsiz hizmet sunacak olan EGO otobüslerinin hareket saatleri ve güzergahlarına, mobil uygulama ve EGO'nun resmi internet sitesi üzerinden erişilebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kentin her köşesinde düzenleyeceği etkinliklerle coşkuyla kutlayacak. Belediye tarafından yapılan duyuruda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümüne denk gelen 23 Nisan'da, tüm toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olacağı müjdesi verildi.

İzmir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda toplu taşıma ücretsiz olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararla, 23 Nisan Salı günü İZBAN, İZDENİZ, İZULAŞ, METRO, ESHOT, İZTAŞIT ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz hizmet vereceği duyuruldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal