Vatandaşlar bir kuruş bile ödemeden iftar yemekleri önüne geliyor! Belediye müjdeyi duyurdu

Ramazan ayıyla beraber tek tek neredeyse her il ve ilçede iftar çadırları kurulmaya başlandı. Ücretsiz şekilde dağıtılan iftar yemeği, vatandaşlar tarafından büyük bir tebrikle karşılandı. Vatandaşlar birçok yerde ücretsiz şekilde iftarını açabiliyor.

13.03.2024-16:33 - (Son Güncelleme: 13.03.2024-16:33) Vatandaşlar bir kuruş bile ödemeden iftar yemekleri önüne geliyor! Belediye müjdeyi duyurdu

Ramazan ayıyla beraber birçok il ve ilçede iftar çadırları kurularak, vatandaşlara ücretsiz iftar yemekleri dağıtılmaya başlandı. Neredeyse birçok farklı ilde yaygınlaşmış olan iftar çadırlarından birisi de Van’da kuruldu. Van’da tüm Ramazan boyunca ücretsiz şekilde ihtiyacı olan vatandaşlara iftar yemekleri dağıtılacak. Ramazan boyunca hem dar gelirli vatandaşlara Ramazan boyunca yemek desteği sağlanacak hem de vatandaşların bir arada olmasına alan açılacak. 

Vatandaşlar bir kuruş bile ödemeden iftar yemekleri önüne geliyor! Belediye müjdeyi duyurdu

6 yıldır Ramazan’da iftar çadırı kuruluyor

Son yıllar içerisinde özellikle birçok il ve ilçede yaygınlaşan Ramazan çadırlarında birisi de Van’da kuruluyor. 6 senedir Van’da Ramazan Ayı içerisinde vatandaşlara ücretsiz şekilde yemek dağıtımı sağlayan firma, geleneğini bu yıl içerisinde de devam ederek; vatandaşların Ramazan boyunca bir arada olmasına alan tanıyor. Her gün verilen iftar yemeğinden yüzlerce vatandaş faydalanabilirken, bir aradalık göz önünde bulundurularak kalabalık Ramazan sofralarına geri dönüş sağlanıyor.

Vatandaşlar bir kuruş bile ödemeden iftar yemekleri önüne geliyor! Belediye müjdeyi duyurdu

2018 yılından beri günde 750 800 kişilik yemek dağıtılıyor

Van’da 6 yıldır bu geleneği sürdüren firma sahibi Necmettin Turgut, bu iftar yemeklerini artık geleneksel bir hale getirdiklerinin altını çizerek: “Yılda günlük olarak 750 - 800 kişilik yemek dağıtmak düşüncelerimiz arasında. 2018 yılından itibaren geleneksel halde iftar çadırımızı kurmaya ve Vanlı vatandaşlarımıza iftar yemeklerini sunmaya devam ediyoruz. İmkanlarımız dahilinde hem kaliteli hem de lezzetli 3 çeşit ücretsiz yemek sağlıyoruz. Amacımız tamamen herkesin sofralarında yediği yemeği ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara da ulaştırmak. Bazen 3 çeşit sağlarken bazen 4 çeşit sağladığımız iftar menülerimize talep çok fazla. Evinde yemek pişiremeyen ya da evine ulaşamayan vatandaşlar gelip sofraları renklendiriyor. Bizlere destek sağlamak isteyen ve Van’daki hemşerilerimizin iftar yemeklerine katkıda bulunmak isteyen hayırseverlerimize her daim Ramazan ayı boyunca kapılarımız açık.” sözlerini dile getirdi.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal