Vatandaşa Büyük Kolaylık Sağlayacak: En Ucuz Ürün Nerede Uygulaması Geliyor!

Temel gıda ürünleri başta olmak üzere vatandaşa büyük kolaylık sağlayacak yeni uygulama yolda. Bakan Nebati, `Bu mobil uygulama bir ürünün en uygun fiyata nerede satıldığının bulunmasını sağlayacak` dedi.

13.02.2022-15:35 - (Son Güncelleme: 13.02.2022-17:34)

Temel gıda ürünleri için KDV indirimi yarın başlayacak. Beraberinde ise bundan sonra temel gıda ürünleri başta olmak üzere 'En uygun fiyatlı ürün nerede' sorusunun cevabını merak eden vatandaşlar yeni gelecek mobil uygulama ile uygun fiyatlı ürüne kolaylıkla erişebilecek. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda alışverişlerde büyük kolaylık sağlayacak.

TEMEL GIDA ÜRÜNLERİ İÇİN MOBİL UYGULAMA GELİYOR

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması, KGF kredi paketi ve enflasyonla mücadele boyunca atılacak olan adımları tek tek açıkladı.

Bakan Nureddin Nebati, serbest piyasada daha adil rekabeti sağlayacak ve vatandaşa uygun fiyatlı ürünleri gösterecek mobil uygulamayı duyurdu.


EN UCUZ VE EN YAKIN NEREDE HARİTASI OLACAK

Nebati, 'Bu mobil uygulamayla vatandaşlarımız enflasyonun düşüşüne katkı veren üretici ve satış noktalarında ürün-fiyat takibine bakacak; satış noktaları, kategori ve ürün filtrelemeyle kolay arama yapabilecek; toplam alışveriş tutarını hesaplayabilecek; en ucuz ve en yakın nerede haritası ortaya çıkacak' şeklinde açıklamalarda bulundu.

1 MART İTİBARİYLE BAŞLAYACAK

Uygulamanın 1 Mart itibariyle başlayacağına dikkat çeken Bakan Nebati, 'Tüketiciye fiyat takibi imkanı sunacak, en uygun fiyatlı ürüne hızlı ulaşma imkanı sağlanacak. Bu mobil uygulamanın geliştirilmesiyle enflasyonla mücadelede hayata geçirilecek adımların fiyatlara yansımasını engelleyecek tedbirlerimizi ortaya koymuş olacağız' açıklamasında bulundu.

 

TÜM KESİMLERİN İŞ BİRLİĞİ İLE ENFLASYON DÜŞECEK

Bakan Nebati, üretim ve satış noktalarının gönüllülük esası çerçevesinde fiyat indirimlerine katkı vermesini sağlayacaklarını belirterek, "Üreticinden tüketiciye tüm kesimlerin iş birliğiyle enflasyonu düşürerek kazananın Türkiye olacağı bir sonuca ulaşacağız" açıklamasında bulundu.

KAMPANYA ADI ALTINDA SAHTE İNDİRİMLER 1 MART'TA SON BULACAK

Nebati, tüm sektörlerden enflasyonla mücadelede gerekli adımları atacaklarını dile getirerek, 'Enflasyonla mücadele timi kuruyoruz. Fiyatların daha da sıkı denetlendiği bir sistem olacağında hemfikiriz. Kârınızla, ticaretinizle alıp veremediğimiz bir durum yok. Vergi Denetim Kurulu'ndaki müfettişlerimiz ve Gelir İdaresi'ndeki denetleyicilerimizle birlikte fahiş fiyat uygulayanlara karşı özel tim oluşturuyoruz.' dedi ve cümlelerine şu şekilde devam etti, 'Arz talep dengesiyle uyuşmayan fiyat hareketleriyle ilgili her türlü enstrümanı ilgili bakanlıklarımızla yasal zaman zemin dahilinde kullanacak ve yanlış yapanlarla ilgili en sert tedbirleri alacağız.' açıklamalarında bulundu.

Bakan Nebati, yüksek zam yaparak sonradan kampanya adı altında gerçekleştirilen indirim şeklindeki uygulamaların 1 Mart'tan itibaren önüne geçileceğini söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal