Vatandaş sordu Diyanet cevapladı: Diyanet'in artan fiyatlar sonrası verdiği alışveriş fetvası herkesi şaşırttı!

Diyanet İşleri Başkanlığı danışma organı Din İşleri Yüksek Kurulu, vatandaşlardan gelen "Ticarette kar haddi var mı?" sorusuna gıda fiyatlarındaki artışa değinerek bir hadis ile cevap verdi. Diyanet'in verdiği cevap oldukça dikkat çekti.

27.07.2022-12:37 - (Son Güncelleme: 27.07.2022-12:46)

Diyanet İşleri Başkanlığı danışma organı Din İşleri Yüksek Kurulu, vatandaşlardan gelen "Ticarette kar haddi var mı?" sorusuna gıda fiyatlarındaki artışa değinerek bir hadis ile cevap verdi. 

"İslam dini, alım satım akitlerinde kesin bir kar haddi koymamıştır"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini konularda ki en yüksek karar ve danışma organı Din İşleri Yüksek Kurulu, artan fiyatlarla ilgili dikkat çekici bir hadis paylaşımı yaptı.  "Ticarette kâr haddi var mı?" sorusu üzerine verilen fetvada, "İslam dininin, alım satım akitlerinde kesin bir kâr haddi koymadığı, bunu piyasa şartlarına bıraktığı" söylenildi.

Aynı zamanda fetvada, piyasada suistimallerin yapıldığı, karaborsacıların devreye girip halkı mağdur ettikleri, özellikle halkın zaruri ihtiyacı olan mallarda yüksek fiyat artışlarının olduğu durumlarda, kamu otoritesinin fiyatlara müdahale etme yetkisinin bulunduğu da belirtildi.

 diyanet

"Rızıklandıran ancak Allah'tır"

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun paylaştığı fetvadaki Hadis-i Şerif'te şunlar yazıyor;  "Konuyla ilgili olarak Allah Resulü, fiyatlar artmaya başladığında kendisinden bu duruma müdahale etmesi istendiğinde şöyle buyurmuştur, 'Şüphe yok ki fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren, rızıklandıran ancak Allah'tır. Ben sizden herhangi birinin malına ve canına yapmış olduğum bir haksızlık sebebiyle o kimsenin hakkını benden ister olduğu halde, Rabbime kavuşmak istemem."

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal