Vatandaş isyan etti: İstanbul’daki sahte diş doktoru inşaat işçisi çıktı

İstanbul’da diş ağrısı çeken Rıdvan K. , bir akrabasının önerisi üzerine eve gelen diş doktorunun inşaat işçisi olduğunun öğrendi.

18.01.2023-10:54 - (Son Güncelleme: 18.01.2023-17:57) Vatandaş isyan etti: İstanbul’daki sahte diş doktoru inşaat işçisi çıktı

İstanbul’da diş ağrısı çeken bir kişinin akrabası önerisiyle eve çağırdığı diş doktoru inşaat çıktı. Dişlerinin tedavisi için 10 bin lira ödeyen Rıdvan K, tedavinin istediği gibi olmaması üzerine araştırma yapan Rıdvan K., dişçisinin sahte olduğunu öğrenince suç duyurusunda bulundu. Sahte dişçi hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle açıldı. 

Geçtiğimiz yıl 1 Mayıs tarihinde Şişli ilçesinde meydana geldi. 44 yaşındaki Rıdvan K., akrabasına dişinin ağrıdığını söyledi. Akrabası Fırat K., ise bir dişçi tanıdığının olduğunu isterse eve gelip kendisini tedavi edebileceğini söyledi.

Dişleri eskisinden kötü oldu

Evde diş tedavisine 10 bin lira

Akrabasının önerisini kabul ederek 40 yaşındaki Ferhat B. ‘ yi evine çektiği diş ağrısı için davet etti. Diş tedavisi aletleriyle eve gelen Ferhat B., ağrı çeken Rıdvan K.'ye bir takım tedavi uyguladı. Genç adam dişçiye yaptığı tedavi için 10 bin lira ödemede bulundu. Ancak Rıdvan K., tedaviye rağmen diş ağrılarını dindiremedi.

Dişçisinden şüphelenen Rıdvan K. yaptığı araştırmada kendisin tedavi eden kişinin doktor olmadığını öğrendi. Kendisini tedavi eden vatandaşın inşaat işçisi olduğunu öğrenen genç adam yaşadığı şokla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sahte doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. Mağdur Rıdvan K. şikâyet dilekçesinde akrabasının önerisi üzerine eve çağırdığı dişçiye tedavi olup, 10 bin lira verdiğini söyledi

Sabah'ta yer alan habere göre Rıdvan K.'nın dişlerinin sahte doktorun tedavisi sonrası eskisinden daha kötü bir hale geldiğini ve ilk etapta kendisini Murat olarak tanıtan kişiden şikâyetçi olması üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında şüphelinin ifadesine başvuruldu. Ferhat B., ifadesinde şikayetçiyi tanımadığını ve herhangi bir diş tedavisi uygulamadığını söyledi.

Diş doktoru inşaat işçisi çıktı

5 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Savcılık yürütülen soruşturma sonunda şüpheli Ferhat B.'nin suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiğini ve üzerine atılı suçu işlediği gerekçesiyle '1219 Sayılı Kanuna Aykırılık' suçu kapsamında 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Şüpheli ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde hâkim karşısına çıkacak.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal