Varislerde yapay zeka destekli konforlu tedavi yöntemi!

Dünya genelinde 30-70 yaş kadınlarda sıklıkla görülen varis tedavisinde yeni bir gelişme yaşandı. ThermoBlock cihazı ile hem damar içi hem de yüzeysel varislerinin tedavilerinde devrim niteliğinde olacağını belirten uzamanlar, bu yöntemin yapay zeka destekli olduğunu ve radyofrekans teknolojisi kullanıldığı bilgisi verildi.

23.01.2024-16:28 - (Son Güncelleme: 23.01.2024-16:28) Varislerde yapay zeka destekli konforlu tedavi yöntemi!

ThermoBlock, varis tedavi süreçlerinde hastaların ihtiyaçlarına yönelik kişiselleştirilmiş ve gelişmiş algoritmalarıyla tedavinin başarısında artış sağlarken, yan etkileri de en düşük seviyede tutuyor. Derin damarlardaki endovenöz varislerin tedavisini yaparken, cilt yüzeyine yakın yüzeysel varisleri çok önemli ölçüde olumlu sonuçlar veren yüksek frekanslı enerji kullanılıyor.

Yapay zeka desteği sağlanıyor!

Varis tedavisi nasıl yapılır

Cihazın yapay zeka destekli sensörlerinin bulunması sebebiyle tedavi sırasında varisli damarların ve çevre dokuların durumunu sürekli analiz etme şansı elde edebiliyor. Bu özellik, her iki varis türünde de en uygun ablasyon(anormal sinyalleri engellemek) yoğunluğunu ve aynı zamanda süresini gösterirken, tedavi sürecinde hastaların rahatlığını ve güvenliği de sağlanmış oluyor. Bu akıllı analiz sistemi sayesinde, tedavi sırasında en uygun enerji seviyelerini ve ısı dağılımını seçebilerek tedavi etkinliğini en verimle ulaştırabiliyor.

Cihazın 4 farklı modu var!

Varis tedavisi nasıl yapılır

Cihazın dört farklı modu olduğunu ve tedavinin daha kişisel bir hal alması için ihtiyaçlara uyum sağlamaya olanak tanındığı da ifade edildi. Yapılan açıklamaya göre 2,5 santimetreye kadar olan kısa lezyonlar dahil, çeşitli endovenöz varis tiplerinin tedavisine de imkan tanıyor. Saniyede 10 santimetre endovenöz tedavisi sağlayabilen cihaz, özellikle yüz, el ve bacak gibi hassas bölgelerde bulunan ince ve yüzeysel varisler için ideal olduğu belirtiliyor. 

Konforlu bir tedavi yöntemi!

Varis tedavisi nasıl yapılır

Kısa sürede geniş bir alanı tedavi edebilen ThermoBlock, boyut ve derinlikteki varisleri tedavi edebileceği bilgisi paylaşılırken, daha küçük lezyonlar için de ayarlanabilir özellikler sunduğundan tedavi sürecini kısaltabildiğini farklı varis tipleri için etkili çözümler sunduğu da açıklandı. INVAMED Başkanı Raşit Dinç, ThermoBlock'un gelişim süreci ve bu teknolojinin varis tedavisindeki önemini vurgulayarak şunları kaydetti: "ThermoBlock, varis tedavisinde kullanılan geleneksel yöntemlerden farklı olarak, daha hızlı, daha az ağrılı ve daha etkili bir tedavi sunuyor. Radyo frekans teknolojisi, damar içindeki ısıyı kontrollü bir şekilde uygulayarak tedavi optimizasyonunu sağlıyor. Hastalara daha konforlu ve etkili bir tedavi deneyimi sunuyor.’’...


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal