Van’daki 1700 yıllık St. Bartholomeus Kilisesi Geceleri Bir Başka Güzel

Doğa fotoğrafçılarının vazgeçilmez mekanlarından Van’daki 1700 yıllık St. Bartholomeus Kilisesi, ilk kez 6 saat süren bir çalışmanın ardından gece ve gündüz çekimleriyle fotoğraflandı.

18.06.2020-10:26 - (Son Güncelleme: 18.06.2020-10:28) Van’daki 1700 yıllık St. Bartholomeus Kilisesi Geceleri Bir Başka Güzel

Van’ın Başkale ilçesinde yer alan St Bartholomeus Kilisesi; gece ayrı güzel, gündüz ayrı.

Doğa fotoğrafçılarının vazgeçilmez mekanlarından olan 1700 yıllık tarihi yapı ilk kez 6 saat süren bir çalışmanın ardından Van Sinema ve Fotoğraf Derneği (VASİF) üyeleri Murat Cacim, Burak Demir ve Bülent Menteşe tarafından gece ve gündüz ayrı ayrı fotoğraflandı.

Hazret-i İsa’nın havarilerinden Bartalmay’ın mezarının bulunduğunainanılan ve Büyük Zap Vadisi'ne bakan bir tepe üzerine kurulmuş olan tarihi yapı, ilçeye 23 kilometre uzaklıktaki Albayrak Mahallesi'nde Büyük Zap Vadisi’nde yer alıyor.

Hristiyanlar için önemli bir ibadet yeri olan İran sınırındaki Albayrak Mahallesi'nde 37 yıl önce kurulan fakat terör ve kaçakçılık olayları yüzünden kapalı tutulan St. Bartholomeus Kilisesi, 3. Hudut Tabur Komutanlığı’nın çözüm süreci kapsamında köy dışına taşınarak ziyarete açıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal