Van Tuşba'nın Mavi Bayraklı Plajı

Denize kıyısı olmadığı halde 4 senedir temizliği ile Mollakasım Plajı, mavi bayraklı plajlar listesindeki yerini korumaya devam ediyor.

25.05.2021-11:15 - (Son Güncelleme: 25.05.2021-11:38) Van Tuşba'nın Mavi Bayraklı Plajı

Dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden mavi bayrak plajları ile Türkiye, bu sene de yerini korudu.

Yunanistan ve İspanya'nın ardından dünyanın en çok mavi bayraklı 3'üncü ülkesi olan Türkiye'nin ödüllü plaj sayısı, bu sene 33 artarak 519'a yükseldi.

YERLİ VE YABANCI TURİST AKINI

Dünyanın en büyük sodalı gölü olarak da biliniyor. Ek olaraktan Türkiye'nin ise en büyüğü olan Van Gölü'nün kıyıları yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor.

Denize kıyısı olmadığı halde 2018 tarihinde Türkiye'de mavi bayrak verilen ilk plaj olan Tuşba Belediyesi'ne ait Mollakasım Plajı, temizliğini en iyi şekilde koruyor.

YENİ PLAJLAR YAPILIYOR

Van’ın Tuşba ilçesinde gölün kıyı hatları temizliği ile dikkat çekerken, Tuşba Belediyesi tarafından bölgeye yeni plajlar da yapılmaya başlandığı duyuruldu.

Mavi bayraklı Mollakasım Plajı’nın yanı sıra yeni yapılan Ayanıs Halk Plajı da bu yaz sezonunda güzelliği ile de adından söz ettirmeye devam edecek.

MAVİ BAYRAKLI PLAJ KRİTERLERİNİ YERİNE GETİRDİ

Van Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Türkiye’nin iç sularında ilk ve tek halk plajının geçtiğimiz sene de 33 kategoride mavi bayrak kriterlerini yerine getirdiğini hatırlattı.

Bu bağlamda uluslararası çevre ödülü olan mavi bayrak kriterlerini yeniden yerine getirerek listesindeki yerini koruduğunu belirten Başkan Salih Akman, ''Mavi bayraklı halk plajımız 20 dönüm arazi üzerine kurulmasına rağmen, özellikle Doğu ve Güneydoğu bölgeleri ile komşu ülkelerden gelen turistlerin tercih ettiği bir yere sahiptir. Yerli ve yabancı turistler tarafından tercih gören plajımızın alanı yetersiz kalmaktaydı. Bizler de bu eksikliği gidermek ve daha iyi bir hizmet sunmak amacıyla mavi bayraklı plajımızın yanına ek olarak Ayanıs Halk Plajı'nın yapımına başladık. 22 dönüm alan üzerine kurulacak bu plajın 300 metre göl sahili bulunmaktadır. Bu plajımızı da temmuz ayı itibariyle halkımızın hizmetine sunacağız.''


100 METRELİK MESAFEDE DAHİ DİBİ GÖRÜLÜYOR

Yerli halk ve yabancı turistleri mavi bayraklı ve Ayanıs Halk Plajı'na davet eden Başkan Salih Akman, plajın temiz olmasından dolayı 100 metrelik uzakta dahi gölün altındaki taşların seçildiğini belirtti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal