Van Gölü’nde ilk ağlar suya bırakıldı! İnci kefali av yasağı sona erdi

Tuzlu ve sodalı suya sahip olan Van Gölü'nde yaşamını sürdürebilen Tek canlı olan inci kefali üreme dönemi sona erdi. 3 aylık av yasağı sonrasında balıkçılar ilk ağlarını attı. Üreme dönemi sürecinde avlanma yasağı uygulanırken balıkçılar inci kefali sezonunu başlattı.

15.07.2022-12:02 - (Son Güncelleme: 15.07.2022-12:02)

İnci kefali koruma çalışmaları doğrultusunda üreme sürecinde 3 ay boyunca avlanması yasaklandı. 15 Nisan tarihinde başlayan ardından balıkçılar 15 Temmuz tabağı ilk ağlarını göle bıraktı. İnci kefali avlanma dönemi sona erdi. 

İnci kefali sezonu başladı

Dünya üzerinde sadece Van Gölü'nde yaşayan inci kefali koruma çalışmaları kapsamında üreme döneminde avlanma yasağı getirildi. 15 Nisan  tarihinde başlayan yasaklar 15 Temmuz sabahında sona erdi. Tuzlu ve sodalı bir suya sahip olan Van Gölü'nde yaşayabilen tek canlı olan inci kefali üreme döneminde tatlı sulara göç ediyor. 

İnci Kefali Av Yasağı Sona Erdi

Balıkçılık mesleğini icra eden kişiler her yıl inci kefali ile geçimini sağlarken yasak dönemleri içerisinde av yasağına uyuyor. Her yıl binlerce balığın göç yolculuğu izlenirken bu süreç içerisinde kaçak avlanma içinde tedbirler üst düzeyde  uygulanıyor. 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında avlanma yasağına uyan balıkçılar ise bu tarihlerde teknelerinin bakım ve onarımını yapıyor. 

15 Nisan 2022 tarihinde başlayan inci kefali av yasağı 15 Temmuz Cuma günü sona erdi. Balıkçılar 3 aylık yasağın ardından ilk ağlarını suya bıraktı. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal