27.02.2021-15:57 (Son Güncelleme:27.02.2021-15:57)


1

Vakanın En Fazla Yaşandığı Trabzon'da Tedbirler Etkisini Gösterdi

Vakanın En Fazla Yaşandığı Trabzon'da Tedbirler Etkisini Gösterdi

Bakan Koca'nın açıkladığı il bazlı koronavirüs haritasında önceki haftaya göre Ordu ve Samsun’da yükseliş olduğu gözlerden kaçmadı. Geçen haftaki tabloda vaka sayısı bakımından kötü durumda olan illerde ek tebirler alınmıştı.



2

En Çok Artış Ve Azalış Olan İllere Ait Tabloyu Yayımlandı

En Çok Artış Ve Azalış Olan İllere Ait Tabloyu Yayımlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, koronavirüs salgınında bir haftada 100 bin nüfusta görülen vaka sayılarında en çok artış ve azalış olan illere ilişkin tabloyu yayımladı.



3

Bakan Koca, paylaşımında ‘Geçen haftaya göre vaka sayısı 100 bin nüfusta en çok azalan illerimiz, Bayburt, Erzincan, Trabzon, Karabük ve Hatay. En çok artış olan illerimiz ise Ordu, Giresun, Samsun, Tokat ve Bolu. Normalleşmek için daha çok emek vermek gerekiyor’ ifadelerine yer verdi.



4

Trabzon’da Önlemler Olumlu Sonuç Verdi

Trabzon’da  Önlemler Olumlu Sonuç Verdi

Sağlık Bakanlığı vaka sayısı haritasına göre ‘çok yüksek riskli’ kategorisinde bulunan Karadeniz Bölgesi’nde, oransal olarak en çok vaka görülen iller arasında 2’nci sırada yer alan Trabzon’da, yapılan sıkı önlemler olumlu sonuç verdi.



5

Tedbirler, vaka sayılarında düşüşü etkiledi. Trabzon’da yüzde 20,49’luk düşüş yaşandığı belirtildi. Kent, Bayburt ve Erzincan'dan sonra en çok vaka azalışının yaşandığı il oldu.



6

Sıkı Kontrollerinin Etkili Oldu

Sıkı Kontrollerinin Etkili Oldu

Filyasyon ekiplerince, en fazla cenaze namazları, taziye ve aile içi ev ziyaretlerinde yayıldığı belirlenen koronavirüs vakalarının sayıların hızlı azalışında; kentte cenaze namazlarına katılımın sınırlandırılmasının dışında özellikle hafta sonu köylerde yaşanan yoğunluğun denetim, tedbir ve sıkı kontrollerinin etkili olduğu açıklandı.



7

Uyarılar Tekrarlanıyor

Uyarılar Tekrarlanıyor

Önceki haftaya göre vaka sayısı 100 bin nüfusta en fazla hızlı azalan illerin başında gelen bölgede yetkililer, salgın tedbirlerine ilişkin maske, mesafe ve hijyen uyarılarını tekrarlıyor.



8

Uyarılara devam edilirse vaka sayılarının daha fazla düşeceği bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR