19.01.2021-10:20 (Son Güncelleme:30.11.-0001-00:00)


1

Vaka sayılarında % 60'a ulaşan azalma ve aşılama faaliyetleriyle beraber, alınan önlem kararlarında da hafifletilmeye gidilmesi tekrar konuşulmaya başladı. Bu çerçevede mart ayının 2. yarısında hafta içi sokağa çıkma sınırlaması saati 21.00'den 23.00'e alınabilir. Hafta sonu yasağı da gündüz için kaldırılabilir. Okullar ile restoranlar da belli kurallar çerçevesinde açılabilir.



2

Türkiye'de aşılama faaliyetinin başlamasının akabinde yeni planlamalar da gündeme oturdu. İlk parti aşılar sağlık personellerine yapılırken, aşılamada 2. aşama faaliyetine geçildi. Çok kısa süre içerisinde yarım milyon insana aşılama yapıldığı Türkiye'de şimdi de huzurevlerinde ve bakımevlerinde kalan kişiler aşılanacak. Yeni parti aşıların ülkemize gelmesi, klinik faaliyetlerin yapılması ve öteki gruplara aşılamanın gelecek ayın 2. yarısından önce yapılamayacağı belirtiliyor. Buna bağlı bir şekilde aşılama çalışmalarının hızlanması ve netice alınmasının mart ayının 2. yarısını bulacağı ifade ediliyor.



3

AŞILAMANIN NORMAL İŞLEYECEĞİ ÖNGÖRÜLÜYOR

AŞILAMANIN NORMAL İŞLEYECEĞİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Görevliler aşı hususunda tereddütlerin büyük oranda giderildiği, zorunlu olmamasına rağmen sürecin normal bir şekilde işleyeceğini düşünüyor. Aşı olan şahsı korumasının yanında, dışarıya yaydığı koronavirüs yükünün de hafifletilmesini, bulaştırıcılık seviyesini düşüreceği belirtiliyor. Bir takım uzmanlar sonbaharda salgının kış gribine dönebileceğini öne sürüyor. Haziran'dan itibaren yerli aşının devreye alınabileceği yeniden aşılamalarının yerli üretim ile yapılacağı iddia ediliyor.



4

ÖNLEMLERİN AZALTILMASI MART AYI İŞARET EDİLDİ

ÖNLEMLERİN AZALTILMASI MART AYI İŞARET EDİLDİ

Devlette yapılan değerlendirme toplantılarında, son 2 ayda uygulamada olan önlemlerle vakaların % 60 miktarında gerilediği, ölüm miktarlarında da azalma beklendiği ifade edildi. Toplumsal bağışıklığın da tesiriyle, bilhassa büyükşehirlerde kritik miktarda netice alındığı ifade edildi. Bu çerçevede sınırlama kararlarında hafiflemeye gidileceği kulislerde değerlendirilirken, bu tarih için de mart ayı gösterildi. Uzmanlar ile görevliler esneme için en geç tarih olarak mart ayının ikinci haftasını işaret etti.



5

NELER DEĞİŞECEK?

NELER DEĞİŞECEK?

- Cumartesi-pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlamalarının gündüzleri kaldırılması da yeni planlamada değerlendirilecek. - Hafta içi sınırlamalarının saatlerinin de 21.00'den 23.00'e alınması bekleniyor. - Bir müddet sonra Sağlık Bakanlığı hastanelerinde, normal hasta alınacağı, ileri tarihe alınan ameliyatlar ve tedavilere de tekrar başlanabileceği belirtiliyor. - Mart ayı itibariyle okulların 2. yarı yılında yüz yüze eğitim sisteminw geçmesi de gündeme hususlar arasında. - Lokanta ile kafelerin belirli kurallar çerçevesinde açılabileceği, bu yerlere HES kodu ile girilmesiyle ilgili yeni düzenlemeler yapılabileceği iddia ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR