V-Coptr Falcon İki Pervaneli Ticari Drone 50 Dakika Uçuş Performansı ile Piyasaya Çıkacak

V-Coptr Falcon ticari Drone modeli daha çok askeri alanlarda gördüğümüz çift pervaneli motor yapısını ticari dronelara da getirerek kullanıcılarına sunmayı hedefliyor. V-Coptr Falcon 50 dakikaya kadar havada kalabiliyor.

11.01.2020-13:33 - (Son Güncelleme: 11.01.2020-13:17)

Ticari Drone modelleri güç ve maliyet odaklı dengeleme sağlama açısından genelde dört veya daha fazla pervane motoru ile geliyor. Daha çok askeri veya kurumsal alanlarda minik helikopter veya iki pervaneli örnekler görülebiliyor.

Zero Zero Robotics tarafından Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) nda tanıtılan V-Coptr Falcon adındaki ticari Drone modeli V şeklinde tasarlanmış katlanabilir iki pervaneye sahip bulunuyor ve bu sayede pazardaki rakiplerinden daha fazla havada kalabiliyor.

İki pervane üzerine inşa edilmiş aerodinamik sayesinde Drone modeli rakiplerine göre daha az perveneyle uçabildiği için daha az batarya tüketiyor. Böylece V-Coptr Falcon modeli yaklaşık 50 dakika kadar havada kalabiliyor. Batarya bittiğinde hızlıca değişimini yapmak mümkün. Drone un 4.500 mAh lik bataryası bulunuyor. V olarak adlandırılmasının sebebi ise dünyada üretilmiş ilk V şeklinde drone olması.

V-Coptr Falcon, 22x15x7 cm boyutlarında ve 730 gram ağırlığa sahip bulunuyor. Katlanabilir yapısıyla taşımanın kolay olduğu ürün hareketli bir kafa yapısına sahip.

Drone modeli ön kısımdaki iki kamerası ile nesne algılıyor ve engellerden kaçınıyor. Snapdragon yongası gerekli olan yapay zeka desteğini sunuyor. Bu modda Drone modeli oldukça yavaş bir hızda ilerliyor. Otomatik takip etme, sinematik çekim güzergahı belirleme gibi özellikler yapay zeka ile mümkün oluyor.

Video çekimleri için 3 eksenli gimbala bağlı 12MP çözünürlüğünde bir Sony sensöre sahip bulunan ürünün sensörü Full HD 120fps, 2.7K 60fps veya 4K 30fps video kaydı yapabiliyor. 8GB bellek arttırımı yapabileceğiniz drone ile 7 kilometre uzaklığa kadar görüntüleri alabiliyorsunuz. V-Coptr Falcon modeli şu an da 699 dolardan satılıyor. Tüm testleri tamamlanmasının ardından ürün 999 dolar fiyat etiketi ile Şubat ayında piyasaya sürülecek.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal