Uzungöl'de Kaçak Yapılar Yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "(Uzungöl) İmar barışına uygun olmayan yaklaşık 118 yapı var. Bu yapılara ilişkin tebligatları yaptık. Süreç içerisinde imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımını gerçekleştireceğiz." dedi.

12.07.2019-19:41 - (Son Güncelleme: 12.07.2019-19:38) Uzungöl'de Kaçak Yapılar Yıkılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uzungöl’ün 1983 yılında Milli Park ilan edildiğini hatırlatarak, "İmar barışına uygun olmayan yaklaşık 118 yapı var. Bu yapılara ilişkin tebligatları yaptık. Süreç içerisinde imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımını gerçekleştireceğiz." dedi.

VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Uzungöl’e gelen Kurum, gölün çevresinde gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

İlginç taşlar ve ağaç köklerinden yapılan hayvan figürlerinin yer aldığı müzeyi gezen Kurum, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Uzungöl’ün 1983 yılında Milli Park ilan edildiğini söyledi.

Uzungöl'ün 2003 yılında yaklaşık 30 bin hektara varan Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildiğini belirten Kurum, buranın yılda yaklaşık 2-2,5 milyon turist ziyaretçisiye sahip bir turizm cenneti olduğunu dile getirdi.

KURUM, ŞÖYLE KONUŞTU:

"Osmanlı'dan bugüne tarihimize, kültürümüze uygun olmayan kaçak yapıların da içinde olduğu bir yapılaşma sürecini hep birlikte izliyoruz. Biliyorsunuz Ayder'imize ilişkin bir kentsel dönüşüm sürecini başlatıyoruz. Şimdi de Uzungöl'ümüzde gerekli incelemeleri yaptık. Aynı Ayder'de olduğu gibi vatandaşlarımızla el birliği içerisinde, onlarla omuz omuza buradaki dönüşümü de gerçekleştireceğiz. İmar barışına başvuran yapılar var. İmar barışına uygun olmayan yaklaşık 118 yapı var. Bu yapılara ilişkin tebligatları yaptık. Süreç içerisinde imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımını gerçekleştireceğiz."

Son Dakika Gündem HAberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal