Uzun Süredir Beklenen Spor Yasası Çıkıyor!

Futbolda yeni yasal düzenleme için hazırlıklar başladı. Önümüzdeki ay içerisinde kulüplerdeki maddi durumlardaki olumsuzlukların önüne geçebilmek adına hazırlanan yasa önerisi TBMM'ye sunulacak.

27.01.2021-17:19 - (Son Güncelleme: 28.01.2021-02:12) Uzun Süredir Beklenen Spor Yasası Çıkıyor!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili ve eski milli futbolcu Saffet Sancaklı'nın öncülüğünde ' Spor Kulüpleri ve Federasyonları Kanun Teklifi ' bir çok kez Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine gelmişti. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği Spor Kulüpleri ve Federasyonları Çalıştayı'nda konuşan Sancaklı, duruma devletin el koyduğunu dile getirerek ; 

' Bu işe mutlaka devletin el koyması lazımdı. Çalıştayın ilk dakikasında kafamda hiçbir şey olmayacağına dair şüphe vardı. Birinci dakikada gördüm ki çok iyi bir iş yapmışız. Sayın Bakanımız ve ekibini kutluyorum. Bu çalıştay Türk sporunun dönüm noktası olabilir. Konuşulanlar Bakanlıkta toplanacak. Kısa bir sürede yapılacak çalışmanın ardından rapor çıkacak. Bu raporun sonunda kulüpleri ve federasyonları nasıl ayakta tutacağımız, bir daha böyle bir şey yaşamamak için hangi sistemi kurmamız gerektiğine belirleyeceğiz ve mecliste yasaları çıkaracağız. Türk sporu böylelikle yeni bir sayfa açacak. ' ifadelerini kullanmıştı.

'TASARIYA DAİR ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR'

Kulüp temsilcileri yasa tasarısına dair bakanlık ve TFF ile daha önce görüşerek görüşlerini illetti. Kulüpler tasarıdaki bazı maddelerin ayrı kategorilerde olması gerektiğini bildirdi. Tasarıya dair çalışmalar devam ediyor. Kulüpler Birliği'nin hukukçuları bir toplantı yapıldı. Kulüp avukatlarının da katılacağı bir çalıştay daha yapılacak ve oluşturulacak görüş basına da açıklanacak. Kulüp yöneticilerine; belirlenen bütçeyi aşmaları halinde şahsi sorumluluk getiren ve hapis cezası da öngören tasarının yıl sonuna kadar TBMM'de yasallaşması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal