Üzüm çekirdeği yağı ne işe yarar, nasıl kullanılır? Saç ve cilt için mucizeler yaratan üzüm çekirdeği yağının faydaları

Saç ve cilt bakımı için oldukça etkili olan üzüm çekirdeği yağının faydalarını sizin için derledik. Saç dökülmesini önleyen bu mucizevi yağ, ciltteki sorunları da gidermektedir. İşte pek çok minerali içerisinde bulunduran üzüm çekirdeği yağının faydaları...

19.03.2022-11:00 - (Son Güncelleme: 19.03.2022-11:37)

Preslenmiş üzüm tohumundan elde edilen üzüm çekirdeği yağı, cilt sağlığı açısından oldukça faydalı doğal yağlardan biridir. İçeriğinde bulunan antienflamatuvar, antimikrobiyal ve antioksidan özellikleri, omega zinciri yağ asitleri ve E vitamini ile bir araya gelince cilt için popüler bir bileşen haline geliyor. 

Üzüm çekirdeği yağının saça faydaları neler?

- İçeriğindeki E vitamini, linoleik asit, proteinler ve mineraller sayesinde saçı ve saç derisini besleyerek saçların çabuk ve kısa sürede uzamasını teşvik eder.

- Son derece iyi bir nemlendirici olması sebebiyle saç derisini nemlendirir. Bunun için üzüm çekirdeği yağını saçlarınıza sürün. 10 dakika boyunca yağ saçınızda bekletin. 10 dakika sonunda saçınızı soğuk su ile yıkayarak durulayın.

- Saç köklerini güçlendirir, dökülmeleri engeller

- Saçta kepek oluşumunu engeller.

Üzüm çekirdeği yağı saça nasıl uygulanır?

Gece uyumadan önce üzüm çekirdeği yağını saç diplerinize masaj yaparak uygulamalısınız. Üzüm çekirdeği yağını saçınıza uyguladıktan sonra başınızı bir havlu ile sarın ve gece bu şekilde uyuyun. Sabah saçınızı normal şekilde yıkayın. Bu şekilde saçlarınız güçlenecek, parlak ve canlı bir görünüm kazanacaktır

Üzüm çekirdeği yağının cilde faydaları nelerdir?

Cilt bakımı için tercih edilebilecek en faydalı yağlardan biri olan üzüm çekirdeği yağı, içinde birçok mineral barındırır.

- İçeriğindeki linoleik asit sayesinde ciltteki aknelere, sivilcelere ve deri iltihabına iyi gelir. Aynı zamanda egzama gibi cilt hastalıklarına karşı da fayda sağlar.

- Üzüm çekirdeği yağı, cildi nemlendirir. 

- Cildi tazeler, yenilik kazandırır.

- Güneşin zararlı etkilerini azaltır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal