Uzmanlardan araç sahiplerine uyarı: Bu hatanın maliyeti 150 bin lirayı bulabiliyor

Kış sert geçecek. Uzmanlar araçların kış bakımlarının yapılmasının olası büyük azıların ve masrafların önüne geçeceğini belirterek araç sahiplerini uyardı.

29.11.2023-14:51 - (Son Güncelleme: 29.11.2023-15:00) Uzmanlardan araç sahiplerine uyarı: Bu hatanın maliyeti 150 bin lirayı bulabiliyor

Soğuk havaların bastırması ile beraber, uzmanlar araç sahiplerine önemli uyarılarda bulundu. Ustalar, 400 liralık antifrizin 150 bin liralara ulaşan masrafı engellediğini belirterek yapılması gerekenler hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

400 liralık masraf 150 bin TL’yi bulabilir

İHA’da yer alan habere göre; Ülkemizde yaklaşık 27 milyon trafiğe kayıtlı araç bulunuyor. Kış aylarının gelmesi ile beraber bu araçların bakımlarının yapılması gerektiğini belirten ustalar, 400 liralık bir antifirizin ihmalin edilmesi durumunda 150 bin TL civarında masrafa neden olabileceğini belirtti. 

"Sadece kışın değil, yazın da hayati önem taşıyor"

Oto sanayide mekanik ustası Zafer Yıldız, antifrizin yaz ve kış aylarında kullanılması gerektiğini söyledi. Yazın soğutmada, kışın ise soğutmada antifrizin önemli olduğunu kaydeden Yıldız, "Aynı zamanda şekerli bir madde olduğu için aracın motor içerisi korozyona uğramaz. Bu nedenle araçlarda yaz ve kış aylarında antifriz kullanmak gerekir" diye konuştu.

Kış ayı araç bakımı nasıl yapılır?

"Masraf 150 bin liraya kadar ulaşabilir"

Antifriz kullanılmayan araçlarda eksi sıcaklıklarda oluşacak donmaların büyük hasarlara yol açabileceğini ifade eden Yıldız, "Bu durumda motor bloğu yarılabiliyor. Bu da motorun komple rektifiye olmasına neden olabilir. Motor yenileme masrafları 100-150 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Antifriz değişimi ise işçilikle birlikte 400 TL'ye bitiyor. Bu kadar az bir ara için ciddi masraflar etmeye gerek yok" ifadelerine yer verdi.

Araçlarına kışlık bakım yaptıran vatandaşlar ise, kar lastiği kadar kışlık bakımların da hayati önem taşıdığını, sürücülerin bu bakımları ihmal etmemesi gerektiğini belirtti. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal