02.02.2021-13:38 (Son Güncelleme:02.02.2021-13:38)


1

Uzmanlar Türkiye'de yakın zamanda olacak depremlere dair bilgiler aktarmaya devam ediyor. Türkiye, 2020 yılında Elazığ ve İzmir depremleriyle birlikte ağır kayıplar vermişti. Birçok deprem uzmanı ise 2021 yılında sadece Türkiye'de değil, Dünya'da şiddetli depremlerin beklendiğini ifade ettiler.



2

Uzmanlar, depremden korunabilmenin mümkün olduğunu da hatırlattılar. Bunun için ilk olarak bireysel önlemlerin alınması ve güçlü yapılarda yaşanması gerektiğinin altını çiziyorlar.



3

Deprem uyarısı uzmanlar tarafından daha yüksek sesle yapılmaya başlandı. Çalışmalarına aralıksız devam eden uzmanlar; Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya civarında şiddetli depremin yaşanacağını öngörüyorlar.



4

Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Ankara, Çankırı ve Bolu hattı olarak da bilinen bölgelerde hareketli fay hatlarının olduğu bilgisi de paylaşıldı. Bu fay hatlarının harekete geçmesi durumunda yıkıcı depremlerin yaşanacağını belirttiler.



5

Yapılan uyarıların hemen ardından Gaziantep ve Hatay hattında bir süredir alınan enerji çıkışından kaynaklı olarak 4.4 şiddetinde deprem yaşandı. Fakat bu deprem, enerjinin tam olarak azalmasına sebep olmadığı bilgisi paylaşıldı.



6

Türkiye, son dönemlerde birçok depreme ev sahipliği yapan ülkeler arasında zirveyi çekiyor. Türkiye'de bulunan fay hatlarının ne denli hareketli olduğu Elazığ ve İzmir depremlerinden biliniyor.



7

Uzmanlar gerekli tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizmeye devam ediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR