Uzmanlar Klimanın Tehlikesine Karşı Uyardı

Sıcak havaların etkisi ile Türkiye genelinde klima kullanımında rekor artış yaşandı. Uzmanlar klimanın tehlikelerine karşı uyardı.

08.08.2021-10:57 - (Son Güncelleme: 08.08.2021-11:16) Uzmanlar Klimanın Tehlikesine Karşı Uyardı

Uzmanlar klimaların tehlikelerine karşı uyarılarda bulundu, "Aşırı soğuk ve kuru havaya maruz kalmak solunum yollarıyla akciğerde enfeksiyon gelişmesine neden oluyor. İdeal sıcaklık 21-23 derecedir" ifadelerini kullandı.

İDEAL SICAKLIK 21-23

Sıcaklığın etkisi ile klima kullanımı son zamanlarda büyük artış gösterdi. Son günlerde klima kaynaklı hastalıklarda artış yaşandı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zekai Tarım "Aşırı soğuk ve kuru havaya maruz kalınması ve vücut direncinin düşmesi, kolaylıkla üst ve alt solunum yolları ile akciğerde enfeksiyon gelişimine zemin hazırlıyor. Belirtiler Kovid-19 benzerliği nedeniyle sıkıntı yaratıyor" dedi. Klimanın ortama toz yaydığını da hatırlatan Dr. Tarım, "Bu durum astım krizlerinin ortaya çıkmasına ve şiddetli kuru öksürüklere neden olabiliyor. Klimaların üflediği soğuk havaya direkt maruz kalmak, yüzdeki sinir kılıfını etkileyerek ödem ve yüz felci yapabiliyor. Kas ağrılarına, kas tutulmalarına neden olabiliyor. İdeal sıcaklık 21-23 derecedir, ayrıca ortamların ideal nem dengesi yüzde 40-60 olmalı. Bulunduğunuz ortamda nemi sağlamak için 1 bardak su bulundurulabilirsiniz" ifadelerine yer verildi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal