Uzmanlar ALTIN ALACAKLARA TARİH VERDİ! Yavaş yavaş değil bir anında yere çakılacak

Altın alacaklar için uzmanlar o tarihe gözleri çevirdi. Altın ve para piyasaları uzmanı olan İslam Memiş, konuyla alakalı açıklama yaparak; “Satış baskısı sakinleşince her şey yoluna girecek.” dedi.

29.03.2024-14:31 - (Son Güncelleme: 29.03.2024-14:31) Uzmanlar ALTIN ALACAKLARA TARİH VERDİ! Yavaş yavaş değil bir anında yere çakılacak

Son dönemler içerisinde piyasalarda hareketlilik gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Özellikle Merkez Bankası'nın yaptığı faiz açıklamasından sonra Dolar, Altın, Euro, gümüş, borsa gibi birçok yatırım aracı hareketli bir haftaya geçiş sağlamış oldu. İlk etapta düşüşe geçen yatırım araçları, daha sonradan yükselme ivmesi ile tekrardan artmaya devam etti. Güncel olarak altın, dolar, borsa, gümüş, euro günü pozitif kapatmaya devam ediyor. Haftayı kapatmaya sayılı saatler kala ise altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş son hafta yazısını ve değerlendirmesini paylaştı.

Uzmanlar ALTIN ALACAKLARA TARİH VERDİ! Yavaş yavaş değil bir anında yere çakılacak 

İslam Memiş beklenen hafta kapanışı değerlendirmesini yaptı

Piyasalarda hareketlilik sürerken para ve altın piyasaları uzmanı İslam Memiş hafta sonu kapanış değerlendirmesini yaptı. Yapmış olduğu açıklama ile; bu hafta içerisinde hem yurt içinde hem de yurt dışında piyasalara bakıldığı zaman çok ciddi bir veri akışının olmadığının altını çizdi. Seçim haftasından kaynaklı olarak yerel seçimlerle ilgili çok fazla tartışmanın söz konusu olacağını, bu sebeple de Rusya’dan yurtdışına olan veri akışlarına odaklanacağını aktardı. 

Uzman: “Özellikle bu hafta piyasalara bakıldığında iyimser bir hafta olacağını bekliyorum. Satış baskısı sakinleşecek gibi duruyor. Böylelikle döviz kuru ve altın fiyatlarında da yükselişe geçeceğiz. Borsada yükselmeye devam ediyor. Piyasalarda düşüşler ve yükselişler hız kesmeden devam ediyor. Gram altında bakıldığı zaman açık piyasa kapsamında 2.472 TL’den kapanış yaşandı. Geçtiğimiz hafta içerisinde yatırımcılara bekleyin uyarısını geçmiştim. İşte bekleyin derken bunu kast ediyordum! Geçtiğimiz hafta 100 TL civarında bir düşüş yaşandı. Altın yatırımcıları bu sebeple kesinlikle gram altın cinsinden değil ONS cinsinden takiplerini yapmalılar. Bu hafta içerisinde ortalama 2.150 dolardan satın alma işlemlerini gerçekleştirebilirler.” sözlerini dile getirdi

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal