Uzmanından altın yorumu: 4 Haziran'da çeyrek altın kaç lira oldu? Fiyatı artar mı?

Altın fiyatlarındaki değişiklik 4 Temmuz 2022 tarihinde de devam ediyor. Çeyrek altın fiyatlarında görülen dalgalanmalar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 4 Temmuz Pazartesi günü çeyrek altının ne kadar oldu merak edilmektedir. İşte 4 Temmuz 2022 çeyrek altın fiyatı…

04.07.2022-21:30 - (Son Güncelleme: 04.07.2022-21:30) Uzmanından altın yorumu: 4 Haziran'da çeyrek altın kaç lira oldu? Fiyatı artar mı?

Hem dünyada hem de Türkiye'de oldukça hareketli olan altın piyasasındaki dalgalanmalar devam ediyor. 4 Temmuz Pazartesi günü çeyrek altın fiyatlarını ne kadar oldu araştırılmaktadır. Çeyrek Altın fiyatlarının ne durumda olduğu merak ediliyor. İşte 4 Temmuz 2022 çeyrek altın fiyatı… 

4 Temmuz 2022 Pazartesi günü çeyrek altın fiyatları ne kadar? 

4 Temmuz 2022 Pazartesi günü altının ons fiyatı 1.806,62 TL’den işlem görürken Kapalıçarşı'da en düşük çeyrek altın fiyatı 1.562,10 TL olarak görüldü. Kapalıçarşı'da çeyrek altın satış fiyatı da 1.601,15 TL oldu. 

4 Temmuz Çeyrek Altın Fiyatı

Altın fiyatları neden yükselir? 

Hem dünyada hem de Türkiye'de yaşanan gelişmeler altın fiyatlarında da etkili olmaktadır. Yatırımcıların tercihleri de altın fiyatlarını etkilerken arz ve talep dengesi de fiyatların düşmesine ya da yükselmesine neden olmaktadır. Özellikle altının güvenli bir yatırım aracı olarak görülmesi fiyatların yükselmesine neden olmaktadır. Altına olan talebin azalması ise fiyatların düşmesine neden olur. 

Altın fiyatlarındaki yükseliş ve düşüşlerin bir başka nedeni ise küresel faiz oranlarındaki değişimlerdir. Diğer para birimlerindeki iniş ve çıkışlar da altın fiyatlarını etkilemektedir. Nakit akışındaki değişim,  ekonomi ve enflasyon artışı da altın fiyatlarının düşmesine ya da yükselmesine neden olan etkenlerden bir tanesidir. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal