Uzman Öğretmenlik Nedir, Uzman Öğretmen Nasıl Olunur?

Milli Eğitim Şurası ardından uzman öğretmenlik gündeme oturdu. Herkes tarafından araştırılan uzman öğretmenlik nedir? Uzman öğretmen nasıl olunur? Uzman öğretmen olma şartları nedir? Sizler için derledik.

03.12.2021-10:33 - (Son Güncelleme: 03.12.2021-17:01) Uzman Öğretmenlik Nedir, Uzman Öğretmen Nasıl Olunur?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Şurası’nın toplanması ardından açıklamalarda bulundu. Açıklamaların odağında uzman öğretmenlik vardı. Öğretmenlik için Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) hakkında yeni gelişmeleri aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınavın kaldırıldığını ve sözleşmeli öğretmenle kadrolu öğretmen arasındaki ayrımın ortadan kalkacağını duyurdu. Ayrımın ortadan kalkmasının ardından uzman öğretmenlik kavramının ne olduğu araştırılmaya başlandı. Peki, uzman öğretmenlik nedir? İşte detaylar…

UZMAN ÖĞRETMENLİK NEDİR?

Milli Eğitim Şurası ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan uzman öğretmen kavramını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre öğretmenlikte 10 yılını dolduranlara uzman öğretmen denilecek. Bununla birlikte öğretmenlik mesleğinde olanlar lisans eğitimlerini yüksek lisans ya da doktoraya tamamlamaları sonucunda bu öğretmenlerin de uzman öğretmen ya da başöğretmen olabileceğini açıkladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenler için olan ek göstergelerin de 3600’e geleceğini duyurdu.

UZMAN ÖĞRETMEN NASIL OLUNUR?

Uzman öğretmen olabilmek için öğretmenlik mesleğinde 10 yılı tamamlamış olmanız gerekiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada 10 yılı tamamlayan ya da yüksek lisans doktora yapmış öğretmenlerin bir sınav sonucunda uzman öğretmen unvanını alacağını belirtti. Bu unvanı almak onların öğretmenlikte bir derece almalarını sağlarken aynı zamanda maaşlarına ek olarak 1000 liralık artış yapılacağı da açıklanan bilgiler arasında.

Hem 10 yılını tamamlayıp hem de doktora seviyesine ulaşan öğretmenlerin yapılan sınav sonucu başarılı olmaları durumunda başöğretmen unvanı alacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu öğretmenlerin de derece alarak maaşlarında ek olarak 2 bin lira artış yapılacağını da duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, profesörlük unvanına sahip olanlara da çağrıda bulunarak bu kişilerin gelip ortaöğretim seviyesinde müdür olmalarını çok önemsediklerini ve bunun yaygınlaştırılması gerektiğine inandıklarını söyledi.


UZMAN ÖĞRETMENLİK ŞARTLARI NELERDİR?

Uzman öğretmen olmaya başvurabilmeniz için meslekte 10 yılınızı tamamlamanız ya da yüksek lisans ya da doktora seviyesinde eğitiminizi tamamlamanız gerekiyor. Hem 10 yılınızı aşıp hem de eğitiminizi akademik anlamda tamamladığınız takdirde bir sınav sonucu başöğretmenlik unvanı da elde edebiliyorsunuz. Uygulamanın hayata geçirilmesi bekleniyor.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI

Uzman öğretmenlik sınavının başöğretmen olmak isteyenlere yapılacağı açıklandı. Ancak henüz sınavın detayları bilinmiyor. Yeni yılla birlikte bu sınavın da detaylarının açıklanması bekleniyor. Uzman öğretmenlik sınavı konularının ne olacağı, nasıl yapılacağı ve nasıl değerlendirileceği merak konusu. Unvan almayı bekleyen öğretmenler gelecek açıklamayı bekliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal