Pandemi süreci ile başlayan ekonomik dalgalanmalar altın fiyatları üzerinde de etkili oldu. Gram altının bin TL’nin üzerine çıkmasından sonra gözler enflasyona çevrildi. Uzman isim İslam Memiş’ten ise altın yatırımı yapacaklar için uyarı geldi. Memiş 7 Aralık tarihine dikkat diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
Mynet.com’da yer alan habere göre; Altın fiyatlarındaki yükselişin ardından Darphane’den yeni bir hamle geldi. Anadolu’da yoğun talebin olduğu Reşat Beşli satışa çıkarıldı. Darphane, 104 yıl sonra üretimine başlandığını belirtti. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “22 ayar (Orijinal) Reşat beşibiryerde altına sahip olmak için 2-3 bin lira işçilik ödenmek zorunda kalınıyordu. 7 Aralık itibariyle Darphane’nin piyasaya süreceği Reşat beşibiryerde altınlar sorunu çözdü” dedi.
Memiş, 104 yıl sonra üretilen Reşat Beşli'ler 7 Aralık yani bugün piyasaya sürülmeye başlandığını belirtti. Kuyumcular, Reşat Beşli altını taleplerini randevu almadan külçe altını karşılığında Darphane'den teslim alabilecek. Memiş, "Reşat Beşli ziynet altın, artık Darphane tarafından basılıyor. 7 Aralık 2022 itibariyle piyasada dolaşan Reşat Beşli 22 ayar olacaktır. 21 veya düşük ayar diye bir şey söz konusu olmayacak. Sektöre ve yatırımcılara hayırlı olsun.
Piyasada dolaşan Reşat Beşibiryerde altınların yüzde 90’nı 21 veya daha alt ayardaydı. 22 ayar (Orijinal) Reşat beşibiryerde altına sahip olmak için 2-3 bin lira işçilik ödenmek zorunda kalınıyordu. 7 Aralık itibariyle Darphane’nin piyasaya süreceği Reşat beşibiryerde altınlar sorunu çözdü". Yaşanan bu gelişmenin altın fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceği ise merak konusu oldu.