Uzman Dermatolog sizlere cilt bakımı için kollarını sıvadı!

Soğuk havalarla birlikte, cilt problemi artar en baştaki sebebi ise cildin kurumasıdır. Bu durum kaşıntıya ve acı çekmeye kadar ulaşılabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Işıl Turan, cilt problemlerinden kurtulmanız için kış aylarında yapılacak bazı cilt bakımı hakkında dikkat çeken önerilerde bulundu. Sizler için işin uzmanından önemli taktikler aldık, işte detaylar…

29.12.2023-16:37 - (Son Güncelleme: 29.12.2023-16:37) Uzman Dermatolog sizlere cilt bakımı için kollarını sıvadı!

Cilt bakımınız sizin en kıymetli en değerli kıyafetlerinizdir. Sizden başka kimsenin de değer vermeyeceğini de sizlere bir kez daha hatırlatmak isteriz. Vereceğimiz önerilerle kendi cildinize değer katmaya başlayın. Dermatoloji Uzmanı Dr. Işıl Turan’ın sözlerine kulak verin!

Hyaluronik asite en fazla kışın ihtiyaç duyulur

cilt bakımı

Nem bombası hyaluronik asite, kış aylarında daha çok ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Dr. Işıl Turan, ‘‘Kış döneminin gelmesiyle beraber nem oranı azaldığında; ellerde ekzamalar, yüzde hassasiyetler ve ciltte matlaşma belirginleşiyor. O zaman cildinize nem bombası yükleme vaktiniz geldiğini anlıyoruz. Temiz yüze hyaluronik asit serum ya da krem üzerine nemlendirici sürmeyi günlük bakım rutininize almayı unutmayın. Hyaluronik asit bir sünger gibi nemlendiricinin nemini cildinize hapsetmeye hazır" dedi.

Retinoik asit kullanmanın tam zamanı

cilt bakımı 

Dr Turan şu şekilde açıklamada bulundu;"Yüzdeki ince kırışıklıklar, lekeler ve hatta sivilceler için altın değerinde olan bu kremi kış aylarında daha rahat kullandırabiliyoruz. Bu etken madde sayesinde cildin üst katmanı hafifçe soyularak, alt katmanından sağlıklı kollajen sentezi oluşmasını sağlayabiliyoruz’’

Eller için cica kullanımına özen gösterin!

Ellerde kuruma, çatlama başladıysa nemlendirici kullanımının büyük önem taşıdığını hatırlatan Turan, "Yıllardır ekzemaları ile savaşan herkesin tam mevsim geçişlerinde cica içerikli nemlendiricilere ihtiyacı var demektir. Elleriniz kötüleşmeden ve kortizon ihtiyacı durmadan bakımlara başlayalım. Kimyasal peeling bizi korkutamaz artık. Yazın geçmesi ile beraber profesyonel cilt bakımlarınızı glikolik ya da salisilik asitle yaparak ölü derilerden arındırma ve güzelleşme vakti gelmedi mi? Cildiniz de artık deri değiştirmeye hazır’’ şeklinde konuştu.

‘‘Epilasyon için en uygun mevsim kış mevsimidir’’

cilt bakımı

Epilasyon öncesi güneşlenme ve solaryum epilasyon etkinliğini azaltıp, yan etki riskini arttırdığından kış dönemi daha güvenli ve cevap oranı yüksek hale geldiğini belirten Turan, ‘‘Lekelerinden muzdarip olan artık sizin tedavi döneminiz geldi. Lekenin birinci tedavisi lekeyi alevlendirecek uygulamalardan uzak durmaktır. O halde güneş mevsiminde işlem yapmak sakıncalıyken, tedavide kullanılan peeling, lazer ya da tedavide kullanılan peeling, lazer ya da mezoterapi işlemleri bu mevsimde güvenle yapılabilir" ifadelerine yer verdi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal