Uzay Bilimleri ve Teknolojileri DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

2022 DGS’ye girecek olan adayların tercih listesine aldığı bölümlerden birisi olan Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümü hakkında araştırmalar sürüyor. Uzay Bilimleri ve Teknolojileri DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanlarını öğrenmek isteyenler internete yönelmiş durumda.

02.06.2022-09:46 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-09:46) Uzay Bilimleri ve Teknolojileri DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları

1960’lı yıllardan sonra Uzay biliminde yaşanan gelişmeler sonrasında dünya genelinde bu bölüme yönelik yetişmiş insan gücü ve yapılan yatırımlar arttı. Uzay bilimine destek verecek insanlar yetiştirmek için kurulan bölümlerden birisi olan Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümü, 2022 Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) girdikten sonra tercih sürecine başlayacak olan önlisans öğrencilerinin gündemini meşgul ediyor. Uzay Bilimleri ve Teknolojileri DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanlarını öğrenmek isteyenler arama motorlarını meşgul ediyor.

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri nedir?

Disiplinler arası bir bölüm olan Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümünün ana amacı, uygulama ve Ar-Ge çalışmalarında rol alabilecek, çağımızın bilgi ve teknoloji birikimini alanında etkin bir şekilde kullanabilecek donanımlı mezunları yetiştirmektir.Ülkemizde, uzay çalışmalarına ilişkin hem bilimsel hem de teknolojik açıdan bir eğitime gereksinim duyulmaktadır.

Türkiye’de henüz istenen seviyeye ulaşmayan Uzay Bilimleri ve Teknolojileri bölümünün görevlerinden bazıları şu şekildedir:

Uzay bilimleri ve teknolojilerine yönelik uzman personel yetiştirilmesi,

- Uzay bilimleri ve teknolojileri konusunda lisans ve lisansüstü eğitim verilmesi,

- Ulusal düzeyde yetkin insan gücü açığının giderilmesi,

- Bilime ve teknolojiye bu alanda hem ulusal hem de uluslararası ölçekte katkı sağlanması,

- Biyo-teknoloji, uzay bilimleri ve teknolojileri gibi çok disiplinli alanlarıda bünyesinde barındıracak şekilde yeni bölümlerin ve teknoloji merkezlerinin kurulmasına önderlik edilmesi,

-Jeoloji, hidrojeoloji, bitki örtüsü, arazi kullanımı, toprak etüd ve haritalama, erozyon, hava tahmini,ürün belirlemesi, çevre kirliliğinin araştırılması ve doğadaki canlı hayvan hareketlerinin izlenmesi.

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri DGS 2022 taban puanları ve bölüm kontenjanları şunlardır:

Uzay Bilimleri ve Teknolojileri taban puanları

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal