UWB Teknolojisini Destekleyen Yeni Tesla'lar

Apple ve Samsung, bir otomobili anahtarsız olarak telefon aracılığıyla yönetmek için yeni bir teknoloji üzerinde emin adımlarla sessiz şekilde çalışmaya devam ederken, bu teknolojiyi kullanacak ilk markalardan birinin Tesla olacağına dair sızıntılar ortaya çıktı.

03.02.2021-13:43 - (Son Güncelleme: 03.02.2021-13:43) UWB Teknolojisini Destekleyen Yeni Tesla'lar

Tesla, UWB’ye kendini adamış tek otomobil üreticisi BMW’ye rakip olabilir

Federal İletişim Komisyonu‘na (FCC) sunulan belgelere göre elektrikli otomobil üreticisi Tesla, UWB teknolojisini arabalarına inşa etmek için aktif bir şekilde çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl 9 Eylül tarihinde otomobil şirketinin FCC’ye iki tane “Anahtarlık” bir tane güvenlik denetleyicisinin yanı sıra aracın şasisi ve kabinine takılacak ürünler ile birlikte toplamda 6 tane yenilik sunduğu belirtiliyor.

Sunulan FCC belgelerine göre, bu ürünlerden en az üçünün UWB iletişimini açıkça desteklediği görülüyor. Geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen UWB ile öne çıkan telefon üreticileri yakından çalışmaya devam ediyor.

Telefon kullanarak arabanın kilini açmaktan, arabanın ne kadar uzakta olacağının bildirmek gibi marifetler sergilemesi beklenen UWB’nin önümüzdeki süreçte otomobil üreticileri tarafından oldukça popüler hale geleceği düşünülüyor.

Ek olarak The Verge’in haberine göre UWB’nin çip tedarikçisi NXP‘in gelecekteki otomobillerin UWB’ye ait bazı uç noktalarına ihtiyaç duyacağını belirtiyor. Aynı zamanda Arabanın içinde, muhtemelen kapı kollarında veya ön ve arka camları arasında UWB antenleri dikkat çekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal