Üşütmeye bağlı göğüs ağrısına ne iyi gelir? Göğüs ağrısı için 7 doğal çözüm önerisi

Pek çok farklı hastalıktan dolayı göğüste ağrı meydana gelebiliyor. Bu soruna birden çok doğal çözüm ile son vermek mümkün. Üşütmeye bağlı göğüs ağrısı neden olur, nasıl geçer? İşte detaylar...

05.04.2022-12:00 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-12:31)

Üşütmeye bağlı göğüs ağrısı, soğuk algınlığının son derece ciddi bir hal alması ve ardından da üst solunum yollarından alt solunum kısmına inmesidir. Peki, üşütmeye bağlı göğüs ağrısına yönelik doğal tedavi yöntemleri nelerdir?

Göğüs ağrısını dindiren bitkisel çözümler

- Bol bol sıvı tüketmek en bilinen yöntemlerden biridir. Böylelikle göğüs bölgesindeki ağrıdan en kısa süre içinde kurtulmuş olursunuz.

- Bunun yanı sıra C vitamini yönünden çok zengin olan farklı narenciyeleri de unutmamak lazım. Özellikle greyfurt, limon, ananas ve portakal listenin ilk başında gelir. Narenciye tüketmek çok hızlı bir biçimde sonuç almanızı sağlar. 

- Göğüs ağrısına karşı zerdeçal tozunu tüketmek son derece mantıklı olacak. Bunu tek başına değil, yanında bal ve karabiber ile almak gerekiyor. Bu üç doğal ürünü güzel bir biçimde karıştırın ardından da bunu bir hamur haline getirin. Bunu tüketerek göğüs ağrısı sorunu çözebilirsiniz. Çok küçük bir miktarının tüketilmesi yeterli olacaktır. Bu hamur hem ağrıyı alır hem de iltihabı söktürür.

Göğüs ağrısına ne iyi gelir?

- Sarımsak kullanımını unutmamak gerekiyor. Her ne kadar çok rahatsız edici bir kokusu olsa da etkileri itibari ile beklentileri sonuna kadar karşılıyor. Anti bakteriyel bir yapısı olan sarımsağı tüketmek göğüs ağrısında bir azalma meydana getirecektir.

- Daha farklı bir karışım olan üzüm suyu kürü, harika bir sonuç almanızı sağlar. Bu kür için 2 çorba kaşığı bal ile üzüm suyunu karıştırın. Bunun son derece homojen olmasına dikkat edin. Daha sonra gün içinde bunu maksimum 3 kere olacak şekilde tüketin. Üşütmeden kaynaklı olan göğüs ağrısı bu şekilde bir son bulmuş olacaktır.

Göğüs ağrısına ne iyi gelir?

- Göğüs ağrısına karşı uygulanan en klasik yöntemlerden biri olan nane ve limon sayesinde sorunun çözümü basitleşecektir. Nane ve limon ağrılarınızın son bulmasına yardımcı olacaktır.

- Meyan kökünden demlenmiş olan çay göğüs ağrısını gidermek için harika bir seçim olacak. Böbrek, akut böbrek ve kronik böbrek hastalarının şeker hastalarının ve kalp yetmezliği, kronik karaciğer rahatsızlığı olan kişiler meyan kökü kullanmaları tavsiye edilmemektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal