Urfi Çetinkaya kimdir, neden gündemde? Urfi Çetinkaya'nın kardeşi Aydın Çetinkaya tutuklandı mı?

Uyuşturucu baronu olarak bilinen Urfi Çetinkaya'nın kardeşi Aydın Çetinkaya, İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yakalandı. Çetinkaya'nın gözaltına alınmasının hemen ardından yapılan operasyonun detayları ile birlikte yakalanan isin hakkındaki bilgiler araştırılıyor. Peki, Urfi Çetinkaya kimdir, neden gündemde? Aydın Çetinkaya neden tutuklandı? İşte, Narkotik operasyonu ile birlikte uyuşturucu baronları hakkında merak edilenler.

18.05.2022-15:26 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-15:26) Urfi Çetinkaya kimdir, neden gündemde? Urfi Çetinkaya'nın kardeşi Aydın Çetinkaya tutuklandı mı?

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, İstanbul ve Edirne'de operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda ise aralarında uyuşturucu baronu olarak bilinen Urfi Çetinkaya'nın kardeşi Aydın Çetinkaya ile birlikte yardımcısı ve oğlu Ceyhan Çetinkaya'nın da olduğu 14 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyon Türkiye gündeminde yer alırken, çok sayıda kullanıcı düzenlenen operasyona ait detayları ve yakalanan şahıslar ile ilgili bilgileri araştırmaya başladılar.

Urfi Çetinkaya kimdir

Urfi Çetinkaya kimdir, neden gündemde?

İstanbul Havalimanı'na farklı tarihlerde yurda giriş yapacakları tespit edilen Fas uyruklu 4 kadının, Türkiye'ye uyuşturucu sokacakları yönünde gelen bir ihbarın değerlendirilmesi sonucu başlatılan operasyonda, İstanbul'da narkotik ekipleri tarafında düzenlenen operasyonda 4 kilo 862 gram esrar ele geçirirken esrarların 774 parça kapsül haline getirildiğini ve kuryelere yutturularak Türkiye'ye getirildiğini ortaya çıkardı.

Yakalanan kadınlarda yapılan muayene sonrasında ise midelerinden 774 parça kapsül olduğu ve bunların içlerinde ise 4 kilo 862 gram toz esrar olduğu anlaşıldı. Ekipler, hem Fas uyruklu kadınları gözaltına alırken hem de onlara yardım ettikleri tespit edilen 6 kişiyi de yakalayarak emniyete sevk ettiler. Operasyonun hemen ardında ise ekipler soruşturmayı daha da derinleştirdi ve şebekenin başını bulmak için çalışmalarını daha da genişletti.

Urfi Çetinkaya kimdir

Yaklaşık olarak 8 ay gibi bir süre iz süren Narkotik polisleri, geçtiğimiz Pazartesi günü, uyuşturucu şebekesinde görevli üyelere ait olan çok sayıda adresin tespitini gerçekleştirdi. İstanbul ve Edirne'de tespit edilen adreslere gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda ise çete lideri Aydın Çetinkaya, yardımcısı ve oğlu Ceyhan Çetinkaya'da yakalandı. Toplan gözaltı sayısının 8 olduğu operasyonun hemen ardından çete liderinin firari uyuşturucu baronu abisinin Urfi Çetinkaya olduğu öğrenildi. Aydın Çetinkaya'nın yurt dışına kaçtığı sırada yakalanmasının ardından ise gözaltına alınan şüphelilerden 6'sı çıkarıldığı mahkeme heyeti tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aydın Çetinkaya ve yardımcısı Ceyhan Çetinkaya'nın da aralarında bulunduğu 8 şüpheli halem emniyette ve sorgulamalarına devam ettiği bildirildi.

Gözaltına alınan şahıslarından arasında bulunan ve uyuşturucu baronu olarak bilinen Urfi Çetinkaya'nın da sorguya çekildiği bilgisi paylaşılırken uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili sürekli gündemde yer alan Urfi Çetinkaya, 12 Eylül 1980 darbesi sonrası hükümetin yayınladığı "arananlar" listesinde adının bulunduğu öğrenildi.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal