Üretici maliyetler altında eziliyor: Kırmızı et ve süte zam yolda!

Çiğ süt fiyatının sabit kalması sebebiyle üreticiler maliyetlerin altından kalkabilmek için süt ineklerini teker teker kesime gönderiyor. Bu durum da kırmızı et ve süte zam olarak yansıyacak. Detaylar haberimizde...

22.09.2022-10:32 - (Son Güncelleme: 22.09.2022-15:27) Üretici maliyetler altında eziliyor: Kırmızı et ve süte zam yolda!

Marmara ve Ege’deki besiciler, çiğ süt fiyatının sabit kalması sebebiyle ekonomik anlamda daha fazla zorlanmaya başladı. Maliyetlerin altında ezilen üreticiler, biraz olsun nefes alabilmek için ellerindeki süt ineklerini teker teker kesime gönderdi. Bu durumun ise çok yakında kırmızı ete ve süte zam olarak yansıyacağı düşünülüyor. 

Kırmızı et ve süte zam yolda

Maliyetlerin artması nedeniyle et fiyatlarının yeniden zamlanması bekleniyor. Ot ve mısır maliyetinin 400 TL ve 500 TL'den 1.200, 1.500 TL bandına çıktığını belirten üretici zamların kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Kırmızı et ve süte zam

FOX Ana Haber’e konu hakkında açıklama yapan Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Başkanı Sencer Solakoğlu, süt ineklerinin kesilmesinin üreticiyi olumsuz etkilediğini aynı şekilde bu durumda da kırmızı etin yeniden zamlanacağını belirtti.

Fiyatları 160 TL ile 170 TL arasında

Et fiyatlarında güncel fiyatlar 160 TL ile 170 TL arasında seyrediyor. Kasaplarda kıymanın kilosu 160 TL'ye satılıyor. Bazı zincir marketlerde ve bazı bölgelerdeki lüks kasaplarda kıymanın kilosu 200 TL'ye kadar çıkabiliyor. Aynı şekilde dana kuşbaşının ortalama fiyatı da 170-180 TL bandında bulunuyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal