05.10.2022-15:23 (Son Güncelleme:24.05.2023-10:57)


1

Ünlü isimlerin şaşkınlık uyandıran vasiyetleri

Ünlü isimlerin şaşkınlık uyandıran vasiyetleri

Ekranlarda gördüğümüz ve hayran olduğumuzun birçok ünlü isim, özel hayatında oldukça takıntı olabiliyor. Öyle ki bazı ünlüler takıntılarını vasiyetlerine bile ekletiyorlar. Bizde merak edenler için dünyaca ünlü isimlerin de içinde bulunduğu ünlülerin ilginç vasiyetlerini sizler için araştırdık.



2

Cüneyt Arkın

Cüneyt Arkın

Türk sinemasının usta ismi Cüneyt Arkın, dün gece hastaneye kaldırılmıştı. Hayatını kaybeden ünlü oyuncunun mektubuyla birlikte vasiyeti ortaya çıktı. Daha önce Kazandığı paralarla hiç yatırım yapmadığını söyleyen Cüneyt Arkın'ın vasiyetinde "Biz paranın da şöhretin de kıymetini bilmedik. Bir dükkan, bir şey yapmadık. Bilmiyorum çok uzun yaşarsam sefalet içinde kalabilirim, ölebilirim” dedi. Arkın bu arada bir de itirafta bulundu. Atlara olan düşkünlüğü bilinen usta aktör "Bir zamanlar atım Hasretim'in yanına gömülmek istemiştim. Ama sonra yanlış anlaşılır diye korktum. Beni 'Anne babamın yanına gömün' dedim" olduğu öğrenildi.



3

Mirastan pay almak isteyen Dursunoğlu'nun yeğenleri Cemal Erhan Saydam ve Evren Saydam, vasiyetin iptali için mahkemeye başvurdu. Süren mahkemede bugün karar çıktı ve İstanbul Anadolu 14. Asliye Hukuk Mahkemesi, iki yeğenin açtığı vasiyetin iptali davasını reddetti.



4

İlyas Salman

İlyas Salman

Usta oyuncu İlyas Salman sosyal medya üzerinden paylaştığı bir videoda kırmızı çizgilerini açıkladı. "Atatürk'ün değerlerine yeterince sarılamadık" diyen İlyas Salman sözlerine "Kırmızı çizgim Atatürk ve sosyalistliğim" cümleleriyle devam etti.



5

İlhan İrem

İlhan İrem

Böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kabeden İrem'in eşi Hansu İrem "Tabutunun Türk bayrağına sarılmasını istemişti. Atatürk Kültür Merkezi’nde bir tören yapılmasını istiyordu. Bir diğer vasiyeti de Aşiyan Mezarlığı’nda toprağa verilmekti." sözleriyle açıkladı.



6

ZEKİ DEMİRKUBUZ

ZEKİ DEMİRKUBUZ

Ünlü yönetmen Zeki Demirkubuz'un Kurban Bayramı yaşanırken attığı tweet şaşkınlık yarattı: "Vasiyetimdir. Hayvan mezarlığına gömün beni!.." Demirkubuz daha önce de "Bu ülkeye ve bu hayata dair hiçbir şeyin, hiçbir zaman benim dilediğim gibi olmayacağını biliyor, artık bundan acı duymuyorum .İyi, güzel ve doğru da olsa,benim istediğim bişey size rağmen olacağına bana rağmen olmasın daha iyi.." diye başka bir tweet daha atmıştı.



7

Çocuklarının sağlık durumunu açıklayan Sever şunları söyledi; "Çok şükür iyiyiz. Operasyon zorluydu. Doktorum ve doğum koçum beni çok güzel yönetti. Hastane sürecimiz devam ediyor, toparlanmaya çalışıyoruz. Bir hafta kadar daha buradayız. Çünkü zorlu bir operasyondu, 34'üncü haftada doğdular. Bebişlerin ideal kilolarına gelmelerini bekliyoruz. Sofia yanıma geldi, Alya şu anda kuvözde ama durumu çok iyi. Biraz daha kilo almasını bekliyoruz. Sofia yanıma gelmeden önce hazırlık yapmaya başladım. Onun için pembe gecelik giydim ve süslendim. Bugün ilk defa altını değiştirdim"



8

SERAY SEVER

SERAY SEVER

Ayrıca hatırlasanız Sever geçtiğimiz aylarda babasını kaybetmişti. Babasının ölümü nedeniyle büyük bir üzüntü yaşadığını dile getiren Seray Sever, "Babamın bir sürü kronik rahatsızlığı vardı. Fakat bir hafta yoğun bakımda entübe kaldı. Beni İstanbul'a yolcu etti çünkü artık doğum yaklaşmıştı. Beni o gün yolcu ettikten sonra doktorlar arayıp babamın entübe edileceğini söyledi. Allah kimseye böyle acı vermesin. Yine de çok şanslıyım Allah herkese böyle bir baba nasip etsin, ateş düştüğü yeri yakıyor" açıklamasını yaptı.



9

LAYD DİANA

LAYD DİANA

Galler prensesi Diana'nın vasiyeti ne yazık ki hayattaki asaletine uygun nezaketle yerine getirilmedi. Diana, mal varlığının 4'te birini vaftiz çocuklarına bıraktı; buna göre, her çocuk 162.000 dolar değerinde mal sahibi olacaktı. Ancak, ne yazık ki Diana'nın bu vasiyeti yerine getirilmedi; çocuklara sadece Diana'nın eski eşyalarından birkaçı verildi.



10

SERDAR ORTAÇ

SERDAR ORTAÇ

Pop müziğin sevilen ismi Serdar Ortaç, vasiyetini açıkladı. Ortaç, "Ben vasiyetimi daha yazmadım ama buradan söylüyorum kayıtlara geçmesi adına avukatlara da sözlü olarak da ilettim. 40 milyon TL değerinde bir evim var. Ben vefat ettikten sonra kardeşlerim, bütün çalışanlarım ve orkestrama evin satışından hisse dağıtılmasını istiyorum. Bir bölümünü Mehmetçik vakfına, şehitlere dağıtılmasını istiyorum'' dedi.



11

ZERRİN ÖZER

ZERRİN ÖZER

Öldükten sonra kimsenin adından faydalanmasını istemediğini belirten Zerrin Özer, Zerrin'i anma gecesi, Zerrin filmi, Zerrin şarkıcı okulu gibi şeyler yapmasını istemediğini, yaşarken görmediği şeylerin öldükten sonra bir anlam ifade etmeyeceğini söyledi. Bu zamana kadar kendi çabalarıyla bir yerlere geldiğini söyleyen şarkıcı, "Ben vefat ettikten sonra benim adımdan kimseni faydalanmasını istemiyorum. Çünkü Zerrin Özer'i kimse bir yere getirmedi " dedi.



12

ALEXANDER McQUEEN

ALEXANDER McQUEEN

İngiliz moda tasarımcısı Alexander McQueen, gizemli bir sanatçıydı. Servetinin çoğunu hayır kurumuna bıraktı. Buraya kadar her şey normal: Ancak köpekleri için yaklaşık 75 bin dolar ayırmasına anlam veren olmadı. Bir köpek 75 bin dolar ile ne yapacak?



13

BENJAMİN FRANKLİN

BENJAMİN FRANKLİN

Benjamin Franklin, kızına mücevher takmanın pahalı, boş ve işe yaramaz bir zevk olduğunu göstermek istemiş olmalı ki; asla takıya dönüştürmemesi şartıyla408 elmasını cömertçe kızına hediye etti. Ve böylece, baba Franklin ülkedeki 'pahalı, boş ve işe yaramaz' dediği servetlik mücevherleri kızına miras bırakarak bir kez daha tarihe geçti.



14

FATMA GİRİK

FATMA GİRİK

Yeşilçam'ın usta ismi Fatma Girik geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmişti. Bugün adına cenaze törenş düzenlenen Girik'in vasiyetinde aslında cenaze töreni sitemediği yer alıyordu.



15

Ancak usta oyuncuya tiyatro sahnesinde cenaze töreni düğzenlendi. Törene birçok ünlü isim katılırken, birçok filmde rol aldığı dostu Ediz Hun, Girik hakkında konuşurken göz yaşlarına boğuldu.



16

NAPOLYON BONAPART

NAPOLYON BONAPART

Hepimiz büyük imparator Napolyon'un bazı sorunları olduğunu duyduk, zaman zaman okuduk, zaman zaman dinledik. Zaten kendisi, bu durumu vasiyetinde de açıkça belli ediyor. Napolyon, ölümünden sonra başının traş edilmesini ve saçlarının arkadaşlarının arasında bölünmesini istemişti. Neden böyle bir şey istemiş olabilir; yorum sizin.



17

SHAKESPEARE

SHAKESPEARE

William Shakespeare, ölmeden önce karısının “En iyi ikinci yatağını” almasını istedi. Cömertce... Neden en iyi yatağı değil? Sanırım en iyisini kimsenin kullanmasını istememişti.



18

MARİLYN MONROE

MARİLYN MONROE

Marilyn Monroe sorunlu bir ruhtu. Özellikle özel hayatındaki sansasyonel ilişkileriyle sürekli gündeme geliyordu. Vasiyetinde de bir aşk macerası görmek çok şaşırtmadı. Marilyn sahip olduğu her şeyi oyunculuk koçu Lee Strasberg'e bıraktı. Monroe'nun tüm serveti, öldüğü güne kadar Lee'nin bodrum katındaydı.



19

ANGEL PANTOJA

ANGEL PANTOJA

Angel Pantoja’nın ölmeden önce sürekli dile getirdiği bir isteği vardı. O da kendi cenaze töreninde gözlükleriyle birlikte ayakta durabilmek... San Juan’da köprü altında ölü bulunan Pantoja’nın 3 gün sonra da cenaze töreni oldu. Ancak onun cenaze töreni tüm zamanların en ilginciydi, çünkü kendi törenine şapkası ve güneş gözlükleriyle beraber ayakta durarak katılmak istedi ve acılı annesi de bu isteği kıramadı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr