07.12.2023-10:48 (Son Güncelleme:07.12.2023-11:30)


1

Türkiye uzun süredir Dilan ve Engin Polat çiftinin kara para aklama ve suç örgütü kurma nedeniyle gözaltına alınmasını ve ardından tutuklanmasını konuşuyordu.



2

Bu dolandırıcılık soruşturmalarına futbolda şike iddiaları, kara para aklama, kaçak bahis siteleri ve Seçil Erzan'ın fon vurgunu da eklenerek ünlüler dünyasını kandıran çeteler bir bir ortaya çıkmaya başlamıştı.



3

Bugünlerde ise bu çalkantılı gündemdeki yerini almak üzere 'Ponzi Mine' ismi ortaya çıktı. Tabii ki hedef kitle yine ünlü isimlerdi.



4

Sözcü TV’de yer alan özel habere göre; ‘Ponzi Mine’ olarak tanınan Mine Mumcu ve astsubay olan eski eşi çok sayıda ünlü ismi dolandırdı.



5

Öte yandan Mine Mumcu, şikayetler üzerine dolandırıcılık iddialarıyla tutuklanmış fakat pandemi zamanında cezaevinden izinli olarak çıkmış. Bu kez yine rahat durmayan Ponzi Mine, suç ortağı eşinden ayrılınca dolandırıcılığa kaldığı yerden devam etmiş. Mumcu, ilamsız icra talepleriyle adeta vatandaşların korkulu rüyası olmuş.



6

Oyuncu Burcu Kıratlı’nın üstüne şirket kurarak genç oyuncuyu dolandıran Mumcu, Tuzlaspor yöneticisi Rıdvan İhanlı’nın ise tam 3.5 milyon lira parasını almış. Basketbolcu Semih Erdem de bu isimler arasına katılıp Mine Mumcu’ya 1.3 milyon lirasını kaptırmış.



7

Mine Mumcu’yu savcılığa şikayet eden bir mağdurun ifadesinde yer alan iddialar ise olaya Dilan ve Engin Polat’ın da adının karışmasına sebep oldu. ‘Ponzi Mine’nin bir mağduru, kendisini Mine Mumcu’ya Dilan Polat’ın kardeşi Sıla Doğu’nun yönelendirdiğini ifade etmiş. Mine Mumcu’nun dosyasının, Polat çifti ile ilişkilendirileceği iddia ediliyor. Hakkında 39 tane dava açılan Mine Mumcu’nun ve boşandığı eşinin nerede olduğu ise merak konusu...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr