Ünlü Müzisyen Ercan Turgut Kimdir?

Ünlü sanatçı Ercan Turgut ölümünün ardından konuşulmaya başlandı. Kendine ait şarkılarıyla bir dönemin nabzını tutan ünlü sanatçı vefat etti. Sanatçının hayatı merak konusu.

23.11.2021-14:49 - (Son Güncelleme: 23.11.2021-17:24) Ünlü Müzisyen Ercan Turgut Kimdir?

Yaptığı şarkılar ile bir döneme damgasını vuran Ercan Turgut mücadele ettiği kanser hastalığına yenik düştü. Dönem arkadaşı ünlü ses sanatçısı Semiha Yankı tarafından duyurulan ölümün ardından Ercan Turgut şarkılarıyla anılıyor. Vefatından sonra Ercan Turgut kimdir? Sorusu gündeme geldi. Sanatçının müzik kariyeri de merak edilen konular arasında. İşte Ercan Turgut’un hayatı ve müzik kariyeri…

ERCAN TURGUT KİMDİR?

9 Ekim 1952 tarihinde Malatya’da dünyaya geldi. Bir dönemi etkisi altına alacak güçlü sesini küçük yaşlarda keşfetti. Sanat hayatına başladığında henüz 13 yaşındaydı. Sanat hayatına kendisine ait şarkılarla birlikte tam 7 albüm sığdırdı. İlk albümü “Olur Böyle Şey – Gülme Sakın Komşuna” döneminde büyük ses getirdi. Daha sonra çıkardığı “Dönemezsin” isimli albümü de onu sanat hayatında zirveye ulaştırdı. Türk müziğine damga vuran sesiyle birbirinden değerli şarkılar seslendirdi. Sanat hayatına uzun bir süre Ankara’da Kent Orkestrası Solisti olarak devam etti. Turgut, vefat ettiğinde 69 yaşındaydı. Sanat hayatına başlamasından bu yana birçok sanatçı onun şarkılarını seslendirdi ve seslendirmeye devam etmekte.


ERCAN TURGUT ŞARKILARI

Ercan Turgut sanat hayatına 7 albüm sığdırdı. Bunlar eskiden yeniye doğru Olur Böyle Şey - Gülme Sakın Komşuna, Tövbe, Dönemezsin, Azap Çiçeği, Tanrı Misafiri, Başımın Tatlı Belası, Hatırladıkça isimli albümlerdir. Özellikle “Dönemezsin” isimli albümü sanat camiası içinde ses getiren bir albüm oldu ve Turgut’un herkes tarafından bilinmesini sağladı.

Özellikle Tövbe, Anar mıyım O Günleri, Hayatımı Yazsam, Eski Dostlar, Hayat Harcadın Beni gibi şarkıları onun tanımamızı sağlayan eserler arasında. Daha birçok şarkısı bulunan Ercan Turgut’un şarkıları bugün hala büyük bir ilgi ve keyifle dinleniyor.

ERCAN TURGUT FİLMLERİ

Ünlü ses sanatçısı sanat hayatına sadece müzikle devam etmedi. Döneminde birçok filmde de rol aldı. Filmlerden bazıları onun şarkılarının isimlerini taşıyor. Filmleri arasında şarkısıyla aynı isimde olan Azap Çiçeği’nin dışında Perişanım, Yanmışım, Mecnun, Çileli Damat, Kötü Kader gibi birçok film bulunuyor. Hem sinemada hem müzikte bilindik birçok işe imza atan Ercan Turgut sanat hayatına sayısız başarı sığdırmıştır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal