05.05.2020-12:47 (Son Güncelleme:05.05.2024-10:36)


1

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan coronavirüs milyonlarca insanın hayatını etkiledi. Ünlü isimler de hayatımızı baştan aşağı değiştiren salgının yaşamımıza ve bakış açımıza getirdiği değişiklikler ile yarattığı farkındalıklar üzerine konuştu. İşte ünlü isimlerin coronavirüs yorumları…



2

NİLİÜFER

NİLİÜFER

“En büyük savaşı sağlığa karşı veriyoruz. Sağlık çalışanlarımız ise en önde savaşıyor. Savaşların durması için böyle bir felaketin olması gerekmeseydi keşke. Dünyada her şey durdu. Savaşlar, tüketim çılgınlığı, israf, sağlıksız beslenme gibi birçok konuda umuyorum ki iyileşmeler oldu”



3

SEVİM EMRE

SEVİM EMRE

“Herkesin kendi çapında dersler alacağını düşünüyorum. Hepimizin ortak endişesi ailemize, sevdiklerimize bir şey olmaması sonuçta...Ben her gün kimseye bir şey olmasın diye dua ediyorum. Ekmek parası kazanmak için dışarı çıkmak zorunda kalan insanlar, kronik hastalığı olanlar var... Onları dualarımdan esirgemiyorum”



4

GİZEM KARACA

GİZEM KARACA

“Dünya ekonomisini sarstığı için her meslekte daralma olacaktır. İnsanları ve ülkeleri birkaç sene geriye atacaktır diye düşünüyorum. Tekrar toparlanmak için hepimizin daha fazla çalışıp üretmesi gerek”



5

BİRCE AKALAY

BİRCE AKALAY

“Sanmasınlar gönlümüz bir atmıyor, bu yüzden o yayınları yapıyoruz. Herkes kadar market alışverişi yapıyor, korunarak bir markete giriyorsun bir alışveriş yapmak için, cımbızlayarak alıyorsan hızlıca. Normalde sıcak toplumuz…



6

Selamı severiz, birbirini tanır herkes selamlaşır ya, şimdi kimse birbirinin yüzüne, gözüne bakmıyor, kontak kurmuyor. Kendimi ilk alışverişte garip hissettim. Garip bir his. Neyin içindeyiz? Zaten sokaklar bomboş, öyle de olmalı. İki gün sokak yasağından sonra market için dışarı attı insanlar kendilerini ama bu durum ciddi. Bu kadar korkusuz olmamak lazım”



7

MUSTAFA CECELİ

MUSTAFA CECELİ

“Zamanı çok israf ediyormuşuz. Kıymetini bilemiyormuşuz. Tüketimi de hunharca yaptığımızı fark ettim. Bu periyot bittikten sonra hiçbir şey aynı olmayacak”



8

HALUK LEVENT

HALUK LEVENT

“Corona zamanında yıllarca yokluk çekenlerden çok, yeni yokluk çekenlerin daha çok zorluk çektiğini gördüm, inandım. Benim tuttuğum istatistik böyle”



9

BELÇİM BİLGİN

BELÇİM BİLGİN

“İnsanlık enteresan bir sınavdan geçiyor. Değişik bir süreç. Benim evin üstünde martılar uçmazdı, martılar uçmaya başladı. Sinemada bundan sonra vizyon olamayacak gibi hissediyorum. Dijital platformlarda yayınlanan işler olacağını düşünüyorum. Setlerde 60 kişi bir araya geliyor. O insanların sağlığından emin olunana kadar bir şey çekilmeyecek. Çekilse de gösterime giremeyecek. Bir şekilde üretmeye devam edeceğiz ama form değişecek”



10

YAĞMUR TANRISEVSİN

YAĞMUR TANRISEVSİN

“Bir toplumu, bir ülkeyi değil bütün dünyayı etkileyen dönüşümlerden bahsediyoruz... Kültür - sanat, eğlence hayatı da bu tetikleyici dönüşümden etkilenecek. Tabii ki, kültür ve sanat hep olacak ama üretim biçimleri, sunuş şekilleri değişecek. Bugünleri de atlatacağız. Ancak şurası kesin, bazı şeyler kökten değişecek”

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr