Ünlü İngiliz Perakende Şirketi Kovid-19 Nedeniyle Zarar Etti

Türkiye’de mağazaları olan ve aktif faaliyette olan İngiltere kökenli büyük perakende şirketi Mark & Spencer, 94 yıl sonra ilk defa zarar ettiğini duyurdu. İngiltere'nin en büyük perakende şirketlerinden olan Mark & Spencer, 87,6 milyon sterlin zarara uğradı.

05.11.2020-12:19 - (Son Güncelleme: 05.11.2020-12:20) Ünlü İngiliz Perakende Şirketi Kovid-19 Nedeniyle Zarar Etti

Birçok ülkede aktif olarak faaliyete devam eden Marks & Spencer şirketi, 94 yıl sonra ilk defa zarara uğradı. Şirketin durum ile ilgili yaptığı açıklamada ise 87,6 milyon sterlin zarar edildiği belirtildi.

26 Şubat ve 26 Eylül tarihleri arasında 87,6 milyon sterlin zarar ettiğini bildiren perakende zinciri, yapılan açıklamada, bahsi geçen bu süreçte özellikle karantina tedbirlerinin etkisi olduğu aktarıldı. Karantinanın etkisi ile şirketin satış gelirinin yüzde 15,8 azalarak 4,09 milyar sterline gerilediği aktarıldı ve müşterilerin giyim ve ev tekstili alışverişlerinin ciddi oranda azaldığı belirtildi. Ünlü şirketin geçen yıl aynı dönemde 158,8 milyon sterlin kar elde ettiği biliniyor.

İŞTEN ÇIKARMALAR OLACAK

Ünlü perakende şirketi tarafından yapılan açıklamaya göre, kasım sonuna kadar 7 bin kişinin işten çıkarılacağı aktarıldı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, geçen hafta sonu gerçekleştirdiği açıklamada, yeni tip koronavirüs vakalarında artış yaşandığı için, 4 haftalık karantina uygulanacağını aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal